Sindicalistii CFR deplang rectificarea bugetara, care lasa Transporturile fara bani: Trenurile sunt atat de vechi incat nu mai pot fi reparate

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 12:53
4257 citiri
Sindicalistii CFR deplang rectificarea bugetara, care lasa Transporturile fara bani: Trenurile sunt atat de vechi incat nu mai pot fi reparate
Foto: Arhiva Pixabay

Daca va taia intr-adevar 1,16 miliarde lei din bugetul Transporturilor, la rectificarea bugetara de azi, Guvernul "compromite complet lucrarile de intretinere si reparatii la calea ferata", anunta sindicalistii din industria feroviara.

Chiar in ziua in care Guvernul discuta a doua rectificare bugetara din 2018, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial Vagoane anunta ca saracirea Transporturilor va aduce infrastructura feroviara in stare critica.

"Avand in vedere anuntata rectificare bugetara, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial Vagoane, cea mai mare Federatie a sindicalistilor ceferisti din Romania, observa cu indignare ca singura constanta a industriei feroviare romanesti, in ultimii 15 ani, a fost lipsa cronica a finantarii.

Concret, rectificarea bugetara care urmeaza sa fie aprobata de Guvern compromite complet continuarea lucrarilor de intretinere si reparatii la calea ferata si pune sub semnul intrebarii plata salariilor lucratorilor feroviari.

Iresponsabilitatea deciziei in sine creeaza premisele unui cutremur in intreg ecosistemul feroviar romanesc", se arata in comunicatiul sindicalistilor.

In plus, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial Vagoane anunta ca deja angajatii din sistemul feroviar au obosit sa mai incerce sa carpeasca infrastructura pentru a-i permite sa functioneze, in lipsa investitiilor.

"Cele doua efecte esentiale ale subfinantarii au coborat in zona de avarie gradul de siguranta a circulatiei pe calea ferata, iar lucratorii feroviari sunt pusi in situatia infernala de a gasi zilnic solutii tehnice pentru a putea permite vagoanelor si locomotivelor sa iasa pe traseele lor zilnice.

In depouri, revizii de vagoane si statiile de cale ferata este ingrozitor de frig, in unele ninge, ploua sau este cumplit de cald in timpul verii, piese de schimb pentru reparatii nu mai exista de ani si ani de zile, iar solutiile temporare pe care inginerii sau tehnicienii nostri trebuie sa le gaseasca, pentru a rezolva situatii de nedescris, nu vor mai putea fi aplicate.

Locomotivele si vagoanele sunt atat de vechi incat nu mai pot fi reparate sau modernizate, iar alte noi nu s-au mai cumparat de foarte multa vreme. Lucratorul ceferist munceste in conditii greu de explicat si aproape de neinchipuit celor care, iata, din nou, din birouri, dintr-o simpla miscare de stilou, vor taia sume de la calea ferata pentru a le disponibiliza pentru alte si alte cheltuieli.

Lucratorii ceferisti din Romania au protestat ani de zile la rand si au respectat normele legii dialogului social, au facut petitii, memorii, au participat la sedintele de lucru organizate de Ministerul Transporturilor sau Parlament, au iesit in strada, si-au sustinut revendicarile care tin de locul lor de munca si de siguranta acestuia, au oferit solutii, le-au sprijinit pe cele bune, ale altora.

Am facut tot ce puteam face (...) si nu s-a rezolvat nimic!

Am primit la schimb, si in acest an, o abordare identica, distructiva, una care vaduveste calea ferata de ceea ce i se cuvine de drept: atentie, investitii, planuri de redresare, solutii pentru cresterea securitatii circulatiei, respect pentru lucratorul feroviar (...)

In momentul falimentului caii ferate, faliment care se apropie incredibil de repede, cei care au decis, in locul si in numele ceferistilor adevarati, dezastrul programatic al caii ferate, vor constata ca nu se vor mai putea baza pe rabdarea si intelegerea noastra", se mai arata in comunicat.

Reamintim ca, potrivit proiectului Finantelor, cel mai multi bani vor pierde, la rectificarea de azi, Ministerul Transporturilor (caruia i se iau 1,16 miliarde de lei) si Ministerul Cercetarii si Inovarii (de la care se taie 228,9 milioane de lei).

Citeste si

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#sindicalisti CFR rectificare bugetara dezastru, #rectificare bugetara CFR Transporturi Guvern, #rectificare bugetara afecteaza CFR , #CFR