Seful Politiei Capitalei a demisionat. 22 de politisti sunt deferiti Parchetului in cazul pedofilului Stan

Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 18:49
29270 citiri
Seful Politiei Capitalei a demisionat. 22 de politisti sunt deferiti Parchetului in cazul pedofilului Stan
Foto: Arhiva Ziare.com

Raportul sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, in cazul politistului-pedofil a fost trimis vineri la Guvern, iar Palatul Victoria l-a facut public.

Acest document de 11 pagini citat de Digi24 precizeaza ca seful Politiei Capitalei, Nicu Dragos Orlando, si un adjunct al acestuia, Marius Eugen Stefan, au demisionat.

In raport se arata ca s-a dispus sesizarea ministrului de Interne pentru declansarea cercetarii prealabile cu privire la posibile abateri disciplinare fata de chestorul Mihai Marius Voicu, adjunctul lui Despescu la IGPR, si chestorul Nicu Dragos Orlando, seful Politiei Capitalei.

Totodata, s-a inceput deja ancheta disciplinara fata de 22 de politisti din cadrul Brigazii Rutiere si a sectiilor 18 si 22, pentru care a fost sesizat si Parchetul General.

Citeste intregul raport prezentat de Bogdan Despescu premierului Tudose.

Acuzatiile aduse politistilor

Este vorba despre 11 politisti de la Brigada Rutiera, unde lucra Eugen Stan, inclusiv seful direct al pedofilului, Emanuel Vornicu, dar si seful de la Brigada Rutiera, Victor Galceava. Si fostul sef al Brigazii Rutiere din 2016, Daniel Vasile, este cercetat disciplinar si va fi si de procurori.

Politistilor de la Rutiera li se reproseaza lipsa de reactie si ca nu au raportat mai repede ca Eugen Stan lucreaza acolo.

Apoi, 7 politisti de la Sectia 22, acolo unde a ajuns cazul de vineri cu agresiunea sexuala asupra celor doi frati din Sectorul 6, sunt si ei cercetati disciplinar si deferiti Parchetului.

Faptele de care sunt suspectati sunt legate de modul in care a fost coordonata ancheta. Sefii sectiei nu au anuntat Serviciul de Investigatii Criminale de la nivel central.

Iar echipa care s-a deplasat la fata locului e acuzata ca a facut verificari superficiale si nu s-a uitat in detaliu la toate imaginile surprinse de camera de supraveghere din lift "pentru a suprinde in totalitate actiunile agresorului, aspecte care ar fi putut conduce la identificarea si prelevarea unor urme biologice (sperma) de la locul faptei".

In plus, primii politisti sositi in acest caz "au lasat neasigurat locul comiterii faptei pana la sosirea echipei de cercetare la fata locului".

Si 2 oameni de la Sectia 18, care s-au ocupat de cazul tentativei de viol din decembrie 2016, cand autor era tot Eugen Stan, sunt cercetati disciplinar si deferiti Parchetului.

In plus, doi fosti politisti de la Sectia 18 sunt deferiti Parchetului pentru ca cercetarea disciplinara nu mai este posibila, odata cu trecerea lor in rezerva dupa ce s-au pensionat in aceasta vara.

Politistilor de la Sectia 18 li se imputa ca nu ar fi respectat procedura privind cercetarea penala a personalului din structurile MAI.

In raportul lui Despescu, nu e semnalata nicio neregula cu privire la seful Serviciului Omoruri de la Politia Capitalei, Radu Gavris, a carui demisie a fost ceruta de Carmen Dan, ministrul de Interne, si care a preluat cazul Stan de la sectia 22.

Pedofilul care a pus pe jar Guvernul

Dupa cazul politistului-pedofil, care a umblat liber zile intregi fara sa fie recunoscut de propriii colegi si sefi si dupa ce au iesit la suprafata chiar detalii ca acestia ar fi musamalizat dosare in care era cercetat in trecut, Carmen Dan a cerut demiterea sefului Politiei Romane. Tudose insa a respins cererea si a avut propria-i discutie cu Bogdan Despescu, anuntand in schimb ca nu mai vrea sa lucreze cu ministrul de Interne pentru ca l-a mintit.

Tudose a contestat si intentia ministrului Dan de demitere a sefului de la Serviciul Omoruri.

"Demiterea sefului de la Omoruri, care nu are AN-uri (dosare cu autori necunoscuti - n.red.) mi se pare exagerata. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tura sapte ani cu faptuitorul?", a spus Tudose, miercuri seara, la Antena3.

Procurorii au anuntat vineri ca au extins ancheta in cazul politistului-pedofil si ii cerceteaza colegii pentru favorizarea faptuitorului.

Citeste si

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#raport Despescu politist pedofil , #politie