Seful DNA Constanta, cel care i-a trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu si Radu Mazare, citat luni la SS in calitate de suspect

Sambata, 08 Iunie 2019, ora 16:25
19713 citiri
Seful DNA Constanta, cel care i-a trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu si Radu Mazare, citat luni la SS in calitate de suspect
Foto: Captura TVR

Procurorul Andrei Bodean (39 de ani), seful DNA Constanta, cunoscut dupa ce a trimis in judecata mai multi afaceristi si politicieni controversati, precum Nicusor Constantinescu, Radu Mazare, a fost citat pentru luni,la ora 13.00, la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), denumita Sectia Speciala.

Magistratul are calitatea de suspect si urmeaza sa fie pus sub acuzare pentru abuz in serviciu, cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor si fals intelectual.

Plangerea ar fi facut-o un avocat corupt

Andrei Bodean a declarat pentru Ziare.com ca nu stie in ce dosar a fost citat, dar ca 99% este in urma plangerii facute de avocatul Sorin Calaigii, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare intr-un dosar instrumentat de Andrei Bodean.

"Sorin Calaigii mi-a mai facut facut plangeri penale la Parchetul General, unde am fost audiat ca martor. Nu stiu daca este o plangere noua sau daca acel dosar a fost declinat la SIIJ, dupa operationalizarea acestei sectii", explica Andrei Bodean.

Procurorul DNA arata ca cel mai probabil este vorba de acest caz, deoarece tot pentru luni a fost citat la SIIJ si polistitul judiciar de la DNA cu care a lucrat in aceasta ancheta.

Bodean a fost unul dintre magistratii constanteni care a protestat fata de modificarile legislative facute la legile justitiei si la codurile penale.

Sorin Calaigii a fost condamnat definitiv, in noiembrie 2016, la 4 ani de inchisoare pentru doua infractiuni de trafic de influenta. El a fost liberat conditionat din penitenciarul Poarta Alba in februarie 2019.

Procurorul de caz, tot constantean

Ancheta in cazul deschis lui Andrei Bodean este instrumentata de procurorul Zarafina Puiu.

Zarafina Puiu a venit in aceasta primavara la Sectia Speciala, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta. Este vorba de parchetul de unde a venit si adjunctul sefului SS, Adina Florea, cea care conduce de facto aceasta structura de parchet.

Cum au decurs audierile Zarafinei Puiu si ale Adinei Florea, in articolul: Punctaj maxim in CSM pentru Adina Florea, care intra definitiv in sectia de anchetare a magistratilor. Interviu prietenesc, cu intrebari facile

Zarafina Puiu are 64 de ani. Procurorul a solicitat CSM sa-i acorde avizul anual pentru mentinerea in functia de magistrat dupa implinirea varstei de 65 de ani. Solicitarea procurorului urmeaza sa fie discutata in sedinta de marti a Sectiei pentru procurori din CSM.

Sursa: CSM

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Andrei Bodea SS, #Andrei Bodean sectia speciala, #Andrei Bodean Zarafian Puiu, #Andrei Bodean represiune nedreapta , #DNA