Seful DGA sustine ca o comisie din Academia de Politie a decis ca nu a plagiat in doctorat

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 15:56
3417 citiri
Seful DGA sustine ca o comisie din Academia de Politie a decis ca nu a plagiat in doctorat
Foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax/Hepta.ro

Catalin Ionita, seful Directiei Generala Anticoruptie (DGA), a declarat miercuri ca o comisie de analiza a doctoratelor din Academia de Politie a decis ca nu a plagiat in teza lui de doctorat si ca este hotarat "sa apeleze la toate mijloacele legale pentru a arata ca acest adevar e cel care trebuie sa primeze".

"I-am lasat pe ei sa se pronunte. M-am pregatit cu un material facut impreuna cu specialisti si am combatut, punct cu punct, toate aspectele aduse in discutie in comisia de etica. Era firesc sa decida ca nu a fost plagiat, avand in vedere ca articolele la care se facea referire au fost publicate ulterior", a declarat, pentru News.ro, Ionita.

El a precizat ca a fost chemat sa se prezinte miercuri. "M-am conformat cerintelor si trebuie ca aceasta denigrare sa inceteze. Nu se poate face o apreciere cu privire la asta (plagiat, n.r.) decat de oameni abilitati. Este nedrept ca vulnerabilitatea unei institutii, pana la urma, sa fie atacata".

Ionita a mai precizat: "Sunt hotarat sa apelez la toate mijloacele legale pentru a arata ca acest adevar e cel care trebuie sa primeze. De ce s-au facut astfel de afirmatii pana sa se pronunte o comisie abilitata?". Intrebat care vor fi acestea, el a evitat sa dea detalii.

"Verdictul de plagiat e dat in instanta. Nu e moral sa facem aceste afirmatii inainte de a fi demonstrat. Eu sunt genul de om care, daca greseste, isi asuma", a mai spus el.

"Bunul Dumnezeu a dat ca in Saptamana Patimilor sa vina un raspuns la un demers pe care l-am facut de atata timp".

In ianuarie, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost sesizat in legatura cu lucrarea de doctorat a chestorului Catalin Ionita.

Press One a scris ca directorul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a plagiat intreaga sa teza de doctorat, de la prima pana la ultima pagina.

News.ro a relatat la inceputul lunii decembrie 2018 ca o parte dintr-un capitol al lucrarii de doctorat a lui Catalin Ionita, intitulata "Criminogeneza infractiunilor cibernetice" si sustinuta in 2012, este identica unui fragment dintr-un articol cu titlul "Probleme juridice privind continuturile negative din Internet" aparut in 2003 intr-o publicatie juridica.

Ionita a declarat in ianuarie, pentru News.ro, ca a facut totul cu buna credinta si ca a urmat recomandarile facute de coordonatorul lucrarii lui.

Persoana care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan este chiar un ofiter de politie

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Catalin Ionita DGA plagiat doctorat , #politie