Securistii se caftesc in piata publica (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 14 Februarie 2013, ora 19:53
10138 citiri
Securistii se caftesc in piata publica (Opinii)

O fac fara jena, fara simtul ridicolului si fara sa le pese ca ar putea fi vreodata trasi la raspundere pentru ceea ce spun.

Ascultandu-le banalele dezvaluiri despre SRI, Securitate si spionaj, unde jumatati de adevar se combina perfect cu aberatii destinate barfei generale din crasmele patriei, ai fi tentat sa crezi ca se poarta cine stie ce razboi de recucerire a Serviciului Roman de Informatii.

Autorii dezvaluirilor sunt toti ori fosti colaboratori ai Securitatii, suspectati a-si fi continuat activitatea "colaborationista" si dupa '89, ori tineri banuiti oricum a fi ofiteri sub acoperire ai serviciilor, aruncati in societate sa mimeze lupta dreapta, dupa ce li s-au pus in brate averi uriase.

Tonul l-a dat afeceristul Ioan Niculae care a spus ca SRI nu este condus in realitate de Maior, ci de adjunctul acestuia, Coldea, iar prin intermediul sau politicul comanda dupa cum pofteste institutia (amuzant e ca, despre acelasi Maior, Sorin Rosca Stanescu spunea cu doar cateva zile inainte ca umbla mai mereu mort de beat, neputand sa isi implineasca sarcinele de serviciu, care-i raman in sarcina lui Coldea).

Apoi acelasi SR Stanescu arunca in piata publica informatia ca Sebastian Ghita, patronul RTV, si-ar fi construit toate afacerile pe baza relatiei de intrajutorare cu SRI, care l-ar fi racolat inca din liceu. Ghita le raspunde imediat, bagandu-i pe toti in aceeasi oala a securistilor vinovati de tradare de tara si neam:

"Ziare.com: Ati sugerat o legatura cu Rusia a lui SRS, Voiculescu si Ioan Niculae - la ce va refereati, mai exact?

Ghita: La colaborarea cu securitatea ceausista. La legatura lui Stanescu cu Vintu, a lui Voiculescu cu Kokalis si a lui Niculae cu Gazprom. Rusia nu a plecat niciodata de aici. E ascunsa in conturile si interesele acestor fosile comunistoide".

Vezi aici toate declaratiile facute de Ghita pentru Ziare.com

Felix, proaspat reconfirmat de catre Curtea de Apel Bucuresti drept colaborator al fostei Securitati, nu rateaza momentul si scrie pe blog ceva despre obsesia Basescu si "regula de aur a propagandei si tabloidului TV in breaking news, minim o burtiera cu Voiculescu".

Venind din partea unui om la al carui trust de presa Traian Basescu este pomenit cu aceeasi frecventa, observatia devine comica. La fel ca si decizia Antenei 3 de a nu prezenta decizia Curtii de a respinge cererea de revizuire a hotararii prin care se afirma ca Felix-Voiculescu a colaborat cu Securitatea.

Asadar, ce avem aici? Patru dintre cei mai bogati oameni ai Romaniei, dintre care doi si-au recunoscut legaturile cu Securitatea, se deconspira singuri, aruncandu-si in fata informatii provenite tot de la SRI, dupa cum recunoaste afaceristul Ioan Niculae. Posibil ca razboiul si iesirea fostilor si actualilor securisti la iveala sa aiba legatura cu re-cucerirea SRI si schimbarea garzii de putere.

Mai grav e faptul ca li se permite sa se cafteasca in piata publica, fara sa-i ia nimeni la intrebari in legatura cu minunatiile pe care le-au debitat. Pentru ca in ciuda obisnuintei de a auzi astfel de acuzatii zi de zi, la colt de strada sau in taxi, a le auzi pronuntate din gura unor actuali parlamentari e lucrul si mai grav. Iar asta nu face decat sa confirme banuielile si prejudecatile.

Exista jurnalisti a caror fantezie cea mai mare este sa isi faca prieteni si printre ofiterii superiori si Serviciului Roman de Informatii. Isi imagineaza ca astfel se conecteaza la creierul tarii si ca vor avea acces la informatii de prima mana cu care vor intelege tot ce sta in spatele haosului politic, social si economic.

Daca si reusesc sa ia masa cu vreun agent sau spion al statului, se privesc deja ca pe niste eroi ai breslei care au atins nemurirea.

Fenomenul contribuie si el la imaginea disproportionata pe care inca o au serviciile secrete in Romania, institutii necesare, insa ajunse ca niste colosi - nereformate, greoaie si aflate sub influenta politicului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ghita scandal SRS Voiculescu, #SRI agenti Ghita SRS , #securitate
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
foarte bine ! sa inceapa tambalaul ! faceti pariurile !
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5