Secretar de stat, ridicat de DNA - a fost eliberat din functie (Video)

Marti, 19 Februarie 2013, ora 10:57
8843 citiri
Secretar de stat, ridicat de DNA - a fost eliberat din functie (Video)

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, a fost ridicat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, marti dimineata.

Se pare ca nu a fost vorba despre un flagrant, ci procurorii l-au ridicat pe Preda direct din fata Ministerului Transporturilor, transmite Realitatea Tv.

Ulterior, secretarul de stat a fost eliberat din functie de prim-ministrul Victor Ponta.

Potrivit sursei citate, constanteanul Valentin Preda este un apropiat al fostului ministru al Transporturilor Anca Boagiu, cu care a fost in excursie in Kenia, de Revelion. El este acuzat de fapte de coruptie.

Totodata, secretarul de stat este si un apropiat al primarului Constantei, social-democratul Radu Mazare, ocupandu-se de sectoarele aviatie si domeniu naval din Ministerul Transporturilor.

El a fost eliberat din functie pe 3 ianuarie si a fost repus dupa mai putin de doua saptamani, pe 16 ianuarie.

Valentin Preda este fost viceprimar si fost consilier local al Primariei Constanta.

"De regula, este de evitat comentarea la cald a unui astfel de subiect. Problema coruptiei la Ministerului Transporturilor este una reala. Singurul lucru pe care il stiu despre domnul Valentin Preda este ca s-a ocupat de sectorul aviatie", a spus Augustin Hagiu, consultant in transporturi.

Potrivit CV-ului sau, de pe site-ul Ministerului Transporturilor, Valentin Preda a fost numit secretar de stat in februarie 2009, anterior fiind angajat la Autoritatea Navala Romana si Autoritatea Navala Teritoriala Constanta.

In varsta de 44 de ani, secretarul de stat este inginer diplomat in profilul inginerie navala si navigatie, specializarea navigatie si transport maritim.

El a fost propus in functia de secretar de stat de primarul Radu Mazare, in februarie 2009, facand parte anterior din Partidul Democrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Valentin Preda ridicat DNA, #secretar de stat ridicat DNA, #secretar stat Ministerul Transporturilor DNA, #Valentin Preda coruptie , #DNA