Romania nu face fata ninsorii: Trei accidente rutiere mortale, masini blocate in nameti si circulatie ingreunata

Sambata, 15 Decembrie 2018, ora 20:37
19561 citiri
Romania nu face fata ninsorii: Trei accidente rutiere mortale, masini blocate in nameti si circulatie ingreunata
Foto: Arhiva Ziare.com

In prima zi in care iarna si-a intrat in drepturi cu ninsori si viscol, sambata, vremea rea a dat peste cap traficul din Romania.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente si viscol valabila in opt judete, incepand de sambata, ora 6:00, pana duminica, ora 12:00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. In zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h.

Astfel, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, s-au produs trei accidente mortale, dar si alte incidente in trafic care au dus la ranirea mai multor persoane, la blocarea unor masini in zapada si la restrictii pe unele portiuni de drum.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, informatiile despre desfasurarea zilei de sambata, in nameti:

19:31 - Trei persoane au fost ranite dupa ce doua masini s-au ciocnit pe DN 7, in judetul Sibiu. Soferul unei maisini, nefiind atent, a patruns pe contrasens si a lovit o masina condusa regulamentar. Doi dintre raniti sunt incarcerati, iar traficul in localitatea Talmaciu este complet blocat, transmite News.ro.

19:04 - Traficul feroviar este intrerupt intre statiile Resita Nord si Brebu, din judetul Caras-Severin, din cauza unor crengi cazute pe reteaua electrica. Un tren cu aproximativ 20 de calatori este oprit pe traseu, transmite News.ro.

Judetul Caras-Severin este, sambata, sub cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zapada si viscol.

17:45 - Autoritatile din Ialomita au intervenit pentru deblocarea mai multor masini ramase in zapada. Astfel de actiuni au avut loc pe DJ 101 B, intre localitatile Movilita si Dridu, dar si intre Fierbinti - Maia, pe DJ 101 Movilita - Rosiori si pe DN 1 D la Jilavele. Intre masinile inzapezite s-a aflat si o ambulanta, potrivit News.ro.

17:36 - Al treilea accident mortal de sambata, care a avut loc din cauza conditiilor meteo nefavorabile, s-a produs pe DN 23 Braila - Focsani, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de carosabil acoperit cu zapada, potrivit IPJ Braila.

Un barbat de 31 de ani din comuna braileana Maxineni, aflat la volanul unei masini in care se afla si mama sa, in varsta de 71 de ani, a pierdut control masinii si a intrat pe contrasens, lovindu-se frontal cu un autoturism condus de un barbat de 33 de ani, din Galati, infrmeaza Agerpres. In urma impactului a rezultat decesul femeii de 71 de ani si ranirea a trei persoane - soferul de 31 de ani si doi pasageri din masina care circula regulamentar.

Ambele masini au fost avariate si a fost necesara interventia echipajului de descarcerare al ISU Braila pentru scoaterea a doua persoane din interiorul autoturismelor. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

17:11 - Un bebelus care avea febra a fost salvat, sambata, de jandarmii din Prahova, care au intervenit pe DN 1D, unde mai multe masini erau blocate in trafic din cauza ninsorii. Intr-unul dintre vehicule era copilul, impreuna cu mama sa, cei doi neputand ajunge la spital, transmite corespondentul Mediafax. Asa ca acestia au fost transportat cu automobilul jandarmilor la Spitalul de Pediatrie Ploiesti.

16:00 - Jandarmii montani din Gorj au avut, sambata, o misiune speciala: au salvat sase catei de la o moarte sigura, animalele fiind surprinse in zapada. Imaginile au fost postate pe Facebook, de salvatori.

15:36 - Meteorologii au emis, sambata dupa-amiaza, o noua prognoza speciala pentru Bucuresti, valabila pana duminica la ora 20:00, interval in care cerul va fi noros, vor fi ploi temporare, iar temperatura va creste cu cateva grade, cele maxime fiind situate intre 5 si 6 grade. "Cerul va fi noros, va ploua temporar in special in cursul noptii de sambata spre duminica, iar temperatura aerului va urca usor, de la 0 grade in orele amiezii pana la 2-3 grade in cursul noptii, astfel ca stratul de zapada depus anterior va diminua considerabil. Vantul va sufla moderat, temporar cu rafale de 45-50 km/h", anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), pentru ziua de sambata. Meteorologii mai arata ca duminica, pana la ora 20:00, vremea va fi inchisa, temporar va ploua, moderat cantitativ (in jurul a 10 litri/mp), iar stratul de zapada se va topi. "Vantul va sufla moderat, cu viteze de 35...40 km/h la inceputul zilei, apoi in diminuare. Dimineata vor fi 2-3 grade, iar temperatura maxima va fi de 5-6 grade, informeaza Mediafax.

15:08 - In judetul Ialomita, DJ 302 a fost blocat timp de o ora si jumatate, timp in care masinile nu au putut inainta dinspe Rosiori spre Movilita. La aceasta ora, portiunea a fost deblocata, dar se circula foarte greu, transmite Digi 24.

14:21 - Drumarii au intervenit, sambata, pana la pranz, cu peste 1.400 de utilaje si au raspandit peste 10.000 de tone de material antiderapant, la nivel national. La aceasta ora nu sunt drumuri inchise sau restrictionate din cauza conditiilor meteorologice, iar drumarii actioneaza permanent, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citata de News.ro.

13:38 - Din cauza ninsorii, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe DN 1D, intre Albesti Paleologu - Salciile. Utilajele de deszapezire actioneaza pe acest tronson de drum, unde, la ora transmiterii acestei stiri s-au format coloane de masini. Conform Mediafax, autoturismele pot circula pe masura ce se deszapezeste.

13:11 - Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, sambata, atentioarea cod portocaliu de ninsori pentru mai multe judete din vestul, sudul si centrul tarii, pana duminica, la ora 12. Si codul galben pentru judete din Banat, Crisana si Transilvania a fost prelungit pana duminica la ora 18.

12:52 - Un alt accident rutier mortal a avut loc sambata. De aceasta data, au fost implicate 3 autoturisme. O femeie a murit, iar alte patru persoane ranite, transportate la spital.

"Sunt cinci victime, din care una decedata, de sex feminin. Celelalte patru victime au fost transportate la spital. La fata locului s-au deplasat o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, doua echipaje SMURD, un echipaj SAJ si zece subofiteri", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea, pentru Agerpres.

12:17 - Politisti, pompieri, dar si angajati de la Ambulanta din judetul Timis au patrulat pe strazi, in noaptea de vineri spre sambata, cand a nins abundent, fiind gasite noua persoane fara locuinta care au fost duse in adaposturi.

11:23 - O persoana a murit, sambata, pe DN 67, in localitatea Bunesti, judetul Valcea, dupa ce un autoturism a derapat si a lovit un camion care transporta material lemnos. In zona ninge viscolit si este zapada pe carosabil, informeaza Mediafax.

"Accidentul rutier s-a produs intre un autotir ce transporta material lemnos si un autoturism, cel din urma derapand din cauza conditiilor meteo, respectiv strat de zapada depus pe carosabil", a transmis Politia Valcea.

In urma impactului, persoana aflata in autoturism a suferit rani grave si, desi paramedicii au incercat manevre de resuscitare, acestea nu au reusit, fiind declarat decesul.

Traficul ruier este blocat pe sensul Ramnicu Valcea - Horezu, pana la efectuarea cercetarilor politistilor.

10:46 - Traficul in Capitala se desfasoara in conditii normale de iarna, informeaza Primaria Capitalei, care adauga ca pe parcursul noptii au actionat 367 de utilaje de deszapezire pe arterele principale, urmand a se interveni si sambata pentru cele secundare.

Pe parcursul noptii, un numar de 367 utilaje si 425 de operatori au actionat pe toate arterele principale din Capitala, iar pe parcursul zilei de sambata, se vor curata de zapada si arterele secundare, arata Primaria Capitalei, mentionand, totodata, ca Politia Locala ramane in teren pentru a monitoriza actiunile de deszapazire.

"De asemenea, politisti locali au efectuat verificari pentru depistarea persoanelor fara adapost care erau expuse temperaturilor scazute. In urma activitatilor desfasurate, au fost depistate patru persoane fara adapost, dintre care trei au fost institutionalizate intr-un centru social, iar una a refuzat institutionalizarea", se mai arata in comunicat, potrivit Mediafax.

11:00 - Mai multe autoturisme si doua ambulante au ramas inzapezite, fiind deblocate de echipajele de interventie, transmite IGSU. La Timisoara s-a actionat si pentru indepartarea a patru copaci cazuti.

Intre localitatile Ponoarele si Izverna din judetul Mehedinti s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme in care se aflau 10 persoane.

Tot pentru deblocarea a doua autoturisme, in care se aflau 5 persoane, si a unui autobuz fara persoane s-a intervenit pe drumul care face legatra intre localitatile Boldesti si Seciu din judetul Prahova. Totodata, in localitatea Mizil pompierii si drumarii au deblocat un autotren care a derapat si a intrat intr-o curte.

In judetul Dambovita, pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism in care se aflau 5 persoane, iar in judetul Hunedoara, in zona localitatii Cincis, a fost deblocat un autotren, noteaza News.ro.

10:40 - Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizari nowcasting Cod galben de precipitatii mixte, polei si vant puternic, valabile in trei judete din zona Munteniei.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 13:00, in mai multe localitati din judetele Valcea, Olt si Dolj se vor semnala precipitatii mixte, local depunere de polei, dar si intensificari ale vantului cu viteze la rafala de 55-60 km/h, scrie Agerpres.

10:21 - Traficul rutier este intrerupt pe DN 7 Arad - Deva, in urma unui impact intre doua autocamioane, informeaza Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Conform Agerpres, incidentul a avut loc pe raza localitatii Mandruloc, judetul Arad, si nu s-a soldat cu victime.

10:10 - Peste 20 de persoane din sapte judete au fost implicate, in ultimele 24 de ore, in accidente rutiere, in sapte judete din tara, unde ninge viscolit, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Au fost inregistrate efecte in sapte judete, respectiv in Arges, Dambovita, Hunedoara, Mehedinti, Prahova, Timisoara si Teleorman, fiind implicate 12 autovehicule si 24 persoane.

10:00 - Aeroportul International din Timisoara a fost inchis temporar din cauza zapezii, pentru a fi curatata pista, potrivit News.ro.

In plus, mai multe zboruri au fost anulate in cursul noptii de vineri spre sambata.

Potrivit reprezentantilor Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, aeroportul va fi inchis pana in jurul orei 10.30, perioada in care nu sunt programate zboruri.

09:56 - Sapte localitati din judetul Caras-Severin au ramas fara energie electrica.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, este vorba de Forotic, Surducu Mare, Brezon, Vermes, partial Bocsa Montana, Ersig si Izgar, precum si sapte abonati din orasul Resita.

09:43 - Din cauza conditiilor meteo care pun in pericol siguranta soferilor, Consiliul Judetean Arad a luat decizia de a inchide pentru 48 de ore traficul pe drumul judetean DJ 708 B, Slatina de Mures - Madrigesti.

09:30 - O ambulanta din Teleorman, care mergea catre un pacient ce avea nevoie de dializa, in comuna Seaca, judetul Olt, a ramas blocata, sambata dimineata, pe Drumul Judetean 679, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ISU Olt, Alin Basasteanu, a declarat ca ambulanta a fost deblocata dupa 30 de minute, iar un utilaj a insotit autoutilitara pana la pacient.

Tot din cauza zapezii, o masina a derapat, fiind gasit in afara drumului, in comuna Obarsia. In autoturism se aflau trei persoane care nu au fost ranite si au refuzat transportul la spital.

08:15 - Cursele aeriene inregistreaza, de asemenea, intarzieri sambata dimineata din cauza ninsorii si a viscolului. Pana acum, nicio cursa nu a fost anulata, potrivit purtatorului de cuvant al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

"Operarea se desfasoara normal, dar in conditii de iarna. Se degivreaza aeronavele inainte de decolare, ceea ce poate conduce la intarzieri de pana la 30 de minute, punctual si mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul noptii si se intervine in continuare pentru deszapezire la piste, platforme si cai de rulare", a declarat Iordache pentru Realitatea TV.

08:10 - Mai multe trenuri inregistreaza, sambata, intarzieri. Oana Branzan, purtatorul de cuvant al CFR Infrastructura, a precizat, intr-o interventie telefonica pentru Realitatea ca se va circula cu intarzieri pe tot parcursul zilei.

"Se circula cu intarzieri, insa intarzieri majore nu avem. Nu avem linii inchise. Trebuie mentionat faptul ca personalul se afla pe teren, astfel incat sa asigure conditii optime de transport. Suntem pregatiti sa actionam", a spus Branzan.

08:00 - Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, circulatia se desfasoara in conditii de iarna in toate judetele aflate sub atentionare cod galben si cod portocaliu de ninsori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#circulatie drumuri cod galben, #circulatie drumuri cod portocaliu , #zapada