Politia si jandarmii au amendat niste protestatari din fata casei lui Dinca din Caracal

Luni, 05 August 2019, ora 13:10
4909 citiri
Politia si jandarmii au amendat niste protestatari din fata casei lui Dinca din Caracal
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe persoane care au protestat in ultimele zile in fata casei lui Gheorghe Dinca, barbatul care a recunoscut ca a omorat doua fete in Caracal, au fost amendate de politisti si jandarmi pentru tulburarea ordinii publice sau pentru ca ar fi adus injurii oamenilor legii.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Olt au anuntat ca, in ultimele zile, au fost aplicate doua amenzi persoanelor care au protestat in fata casei lui Gheorghe Dinca din Caracal. Astfel, au fost sanctionati doi barbati, unul pentru ca ar fi aruncat cu oua in casa lui Gheorghe Dinca, iar cel de-al doilea pentru ca a strigat si a tulburat ordinea si linistea publica.

"Au fost aplicate doua sanctiuni. Prima sanctiune a fost aplicata unui barbat nascut in 1966, din Caracal. Acesta, in 26 iulie la ora 23.15 a aruncat cu doua oua crude in poarta imobilului de pe strada Craiovei, la nr 169. Barbatul a fost sanctionat cu amenda de 100 de lei. O alta amenda a fost data in 28 iulie la ora 23.10 unui barbat care se afla pe strada Craiovei, in dreptul imobilului 171, care a tulburat ordinea si linistea publica prin strigate.

La interventia patrulei de jandarmi, barbatul a refuzat sa se legimitimeze. Acesta a fost amendat cu suma de 500 de lei, din care 200 de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice si 300 de lei pentru refuzul legitimarii", a precizat Simona Floricel, din cadrul IJJ Olt.

De asemenea, politistii din Caracal au aplicat patru amenzi protestatarilor care le-ar fi adus injurii. Prima amenda, in valoare de 300 de lei, a fost data in 28 iulie, iar celelalte trei o zi mai tarziu, ultimele fiind in valoare de cate 500 de lei.

"Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat potrivit legii penale sa fie considerate infractiuni: savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice", a precizat Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Vezi si:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#protestatari amendati Caracal, #protestatari amenda Caracal , #proteste