Rusia si Turcia, manevre comune in Marea Neagra. Romania intarzie anuntarea castigatorului in licitatia pentru corvete

Comunicat de presa
Marti, 12 Martie 2019, ora 09:39
16112 citiri
Rusia si Turcia, manevre comune in Marea Neagra. Romania intarzie anuntarea castigatorului in licitatia pentru corvete

Saptamana trecuta, flota militara a Rusiei a efectuat exercitii comune cu navele marinei turcesti in Marea Neagra si continua sa isi consolideze pozitia militara la marginea spatiului NATO.

Incepute prin anexarea Crimeei, provocarile din Marea Neagra ale Rusiei s-au intensificat in ultimul timp, prin acumulrea de armament si declansarea conflictului in Marea Azov.

In timp ce Rusia isi consolideaza flota militara de la Marea Neagra si devine tot mai agresiva, Fortele Navale Romane se bazeaza pe tehnica invechita si nave care abia mai plutesc, iar programele de achizitie de armament modern bat pasul pe loc.

Dotarea Fortelor Navale cu nave de lupta moderne devine o necesitate stringenta, pentru ca Romania sa poata face fata cu succes unei eventuale agresiuni ruse si sa isi poata indeplini angajamentele asumate in cadrul Aliantei Nord-Atlantice privind apararea flancului estic.

Cu toate acestea, dupa lungi amanari, Ministerul Apararii Nationale continua sa intarzie anuntarea castigatorului licitatiei care vizeaza constructia celor patru corvete pentru dotarea Fortelor Navale Romane.

Conform relatarilor din presa din Romania, cea mai buna oferta ar fi fost depusa de francezii de la Naval Group, in asociere cu Santierul Naval Constanta.

In actualul context de instabilitate in zona Marii Negre, tergiversarea MApN este inexplicabila si poate pune in pericol atat securitatea nationala, cat si relatia dintre Romania si Franta in cadrul UE si NATO.

Avand o experienta unica in domeniul constructiilor navale, gigantul francez in domeniul militar, Naval Group, si Santierul Naval Constanta (SNC), partenerul strategic al Marinei Romane, sunt pregatite sa furnizeze Fortelor Navale cele mai performante corvete, din gama Gowind 2500, testate in lupta reala pe mare.

Urmasa a fregatelor si distrugatoarelor de inalta performanta aflate in slujba Marinei Franceze, Gowind 2500 se remarca prin modularite si prin capacitatea de a fi adapte cu usurinta cerintelor clientului, fie ca e vorba de caracteristici tehnice sau echiparea cu armament de ultima generatie.

Gowind 2500 ofera performante unice, intre care detectia tintelor pe distante lungi, o stabilitate superioara, operabilitate optimizata pentru conditii extreme de vreme, fiind echipata cu sisteme performante de aparare anti-aeriana, la suprafata si anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®, de neegalat de concurentii sai.

Naval Group este singura companie participanta la licitatie care ofera sistemul propriu de management al luptei - SETIS. Sistemul SETIS, utilizat si de fregatele franceze FREMM, proceseaza semnale de la o multitudine de radare de navigare si supraveghere, senzori si sonare.

Sistemul de lupta SETIS este interoperabil NATO si va oferi Fortelor Navale Romane cele mai bune mijloace de gestionare si de luare a deciziilor pentru a face fata cu succes atat amenintarilor conventionale, cat si celor asimetrice.

Corvetele ar urma sa fie construite la Santierul Naval Constanta, in baza unui acord care implica un amplu transfer de tehnologie. Santierul Naval Constanta este unul dintre cele mai mari santiere de constructii, reparatii si conversii de nave din Europa, fiind auditat international in privinta capabilitatii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar si de dimensiuni mult mai mari.

Gratie experientei unice si celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group, gratie experientei unice si celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, a fost selectata sa construiasca 22 de submarine pentru state cu forte navale importante, precum Australia, Brazilia si India, dar si 10 corvete Gowind® 2500 pentru Malaezia, Egipt si Emiratele Arabe Unite.

Naval Group este unul dintre putinii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare si nave militare de ultima generatie. Cu actionar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei Franceze. Cu o vasta experienta in contracararea amenintarii prezentate de submarinele rusesti in Atlantic si Mediterana, Marina Franceza este cea mai prezenta in Marea Neagra, in cadrul unor misiuni si exercitii NATO.

Santierul Naval Constanta este unul dintre cele mai mari santiere de constructii, reparatii si conversii de nave din Europa, ocupand o suprafata de aproximativ 800.000 mp. Este auditat international in privinta capabilitatii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar si de dimensiuni mult mai mari.

Santierul Naval Constanta este partenerul strategic al Fortelor Navale Romane in reparatia si modernizarea celor mai importante nave, deruland mai multe programe in acest sens cu Marina Romana.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Naval Group corvete Romania , #armata