Romanii au iesit din nou in strada pentru a protesta fata de asaltul PSD asupra justitiei: Bucuresti! Lupta Bucuresti!

Sambata, 23 Iunie 2018, ora 22:31
21477 citiri
Romanii au iesit din nou in strada pentru a protesta fata de asaltul PSD asupra justitiei: Bucuresti! Lupta Bucuresti!
Foto: Facebook / Privesc.eu

Romanii au iesit si sambata seara din case pentru a protesta fata de guvernarea PSD si incercarile social-democratilor de a-l salva pe Liviu Dragnea de sentinta de inchisoare cu executare primita recent prin modificarea legilor justitiei.

Oamenii s-au adunat din nou in Piata Victoriei din Bucuresti, in fata Guvernului, si numarul lor a inceput sa creasca rapid, pe masura ce s-a lasat seara. Daca in jurul orei 20:00 erau doar cateva sute de persoane in piata, in scurt timp numarul lor a ajuns la cateva mii. Ultimele estimari vorbesc despre un varf de aproximativ 3.000 de persoane, in conditiile in care protestul a durat mai bine de 4 ore, iar grupuri de oameni veneau si plecau in permanenta.

Una din temerile lor, potrivit raspunsurilor primite de reporterii de la fata locului, este ca PSD va adopta prin ordonanta de urgenta modificarile aduse legilor justitiei, cu scopul de a-l scapa pe Dragnea de condamnarea primita, asa cum s-a incercat si prin OUG13.

De altfel, liderul PSD a declarat ca traseul prin Parlament al amendamentelor legislative a fost prea greoi si ca va lua masuri, asta dupa ce a fost condamnat de Inalta Curte la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Foto: Rezistenta TV

"Trebuie sa facem ceva. Desi sunt foarte tanara, nu-mi imaginam sa prind vreodata vremuri de genul asta, nu ma asteptam sa-i vad, aproape, pe Petru Groza si pe Dej pe aici, pe Gheorghiu-Dej", spune o tanara venita din Constanta la protestele din Bucuresti.

Oamenii au strigat in permanenta "Demisia!" si "Hotii!". Bucurestenii au iesit in strada si vineri seara, in ciuda furtunii, insa sambata vremea a fost mult mai prietenoasa, astfel ca numarul protestatarilor a crescut rapid.

Foto: Rezistenta TV

Protest pe furtuna in Piata Victoriei: Fie ploaie, fie vant, dam cu hotii de pamant! Demisia! (Video)

"Este absolut ingrozitor ca am fost in Piata Universitatii si, dupa 30 de ani, trebuie sa vorbesc si aici, dar tot ce mi-as dori ar fi sa fim aici cati am fost in Piata Universitatii. Daca acest lucru s-ar intampla, sunt convinsa ca lucrurile s-ar putea schimba. Ceea ce se intampla in ultimele zile iin ultimele saptamani dovedeste o stare de spirit, E vorba chiar de o boala. De obicei dictatorii innebunesc cand sunt la putere, pentru ca au prea multa putere. Ai nostri au innebunit inainte de a ajunge la putere. Faptul ca se organizeaza cu bani multi mitinguri care sa sprijine Guvernul, faptul ca propun legi care dureaza prea mult... pentru ce?", a declarat scriitoarea Ana Blandiana, citata de Mediafax, din mijlocul multimii.

Oamenii au cantat imnul Romaniei, au aprins lanternele telefoanelor mobile si au scandat fara intrerupere mai bine de patru ore in fata Guvernului. Protestul s-a desfasurat pasnic, fara incidente, spre deosebire de mitingul care a avut loc miercuri.

Mii de romani au strigat miercuri in strada ca nu vor sa fie condusi de penali. Jandarmii au intervenit in forta, au lovit protestatari si i-au tarat in dube (Foto & Video)

La Sibiu, protestatarii au iesit si mai devreme in strada si au pornit in mars pe strazile orasului, pana in centru, purtand steaguri tricolore si scandand impotriva PSD.

Peste 1.000 de oameni au scandat la Sibiu in fata sediului PSD: Repetenti si infractori nu va vrem conducatori

Foto: Rezistenta TV

Ca de fiecare data, romanii au iesit in strada si la Cluj-Napoca, in Piata Unirii, unde cateva sute de oamenii au protestat fata de guvernarea PSD-ALDE. Aici exista si protestatari care si-au pus corturile in strada si spun ca nu vor pleca pana nu este inlaturat Dragnea si ai sai de la putere.

Clujenii s-au asezat si au cantat asa cum se facea odinioara in Piata Universitatii din Bucuresti.

Foto: Rezistenta TV

Mai multi romani aflati in Marea Britanie au iesit in strada la Londra, unde au desfasurat un steag urias al Uniunii Europene, alaturi de drapelul Romaniei. Oamenii au scandat "Uniti salvam toata Romania!", "Justitie, nu coruptie!", "Bucuresti! Lupta Bucuresti!".

Foto: Rezistenta TV

Si la Buzau, unde PSD castiga de obicei la scor alegerile, aproximativ 100 de oameni si-au facut curaj si au plecat in mars prin oras cerand demisia Guvernului, samata seara.

Un mare protest este anuntat si pentru duminica, la Bucuresti, dar si in celelalte orase mari ale tarii. Protestul din Capitala va incepe la ora 18:00, in Piata Victoriei, locul in care romanii protesteaza de mai bine de un an de zile fata de atacurile coalitiei de guvernare la adresa Justitiei.

Romanii ies duminica in strada, de teama unei ordonante privind Codurile penale: Cod ROSU de OUG

V.D.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#prosteste OUG, #proteste Dragnea , #proteste