Rectorul si prorectorul Academiei de Politie, pusi sub control judiciar de DNA in dosarul jurnalistei Emilia Sercan

Joi, 23 Mai 2019, ora 21:40
12190 citiri
Rectorul si prorectorul Academiei de Politie, pusi sub control judiciar de DNA in dosarul jurnalistei Emilia Sercan
Foto: Academia de Politie

Rectorul si prorectorul Academiei de Politie au fost pusi sub control judiciar de procurorii DNA in dosarul deschis dupa ce jurnalista Emilia Sercan a primit amenintari cu moartea.

Intr-un comunicat remis presei joi de DNA se precizeaza ca s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Adrian Iacob, rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", si lui Petrica-Mihail Marcoci (foto), prorectorul institutiei, pentru savarsirea infractiunii de instigare la santaj.

De asemenea, fata de cei doi inculpati s-a luat masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Procurorii spun ca la sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie 2019, cei doi inculpati "l-au determinat pe inculpatul Barbulescu Gheorghe Adrian sa transmita unei persoane, jurnalist de investigatie - persoana vatamata, mesaje de amenintare (un mesaj tip text si cinci mesaje folosind aplicatia Facebook Messenger) pentru a o constrange sa inceteze investigatiile jurnalistice care il vizau pe rectorul Academiei de Politie, urmarind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesionala".

"Concomitent, cei doi instigatori i-au promis politistului care a trimis efectiv mesajele de amenintare ca ii vor asigura protectia pentru a nu fi tras la raspundere penala si, pe parcursul savarsirii faptelor, chiar i-au adresat incurajari", se mai arata in comunicatul DNA.

Sursa citata mai precizeaza ca "solicitarile au fost transmise in cadrul mai multor discutii pe care Barbulescu Gheorghe Adrian le-a purtat atat separat cu cei doi, cat si impreuna, in sediul Academiei de Politie".

"In acest context, exista banuiala rezonabila ca Marcoci Petrica-Mihail a conceput planul folosit pentru transmiterea mesajelor de amenintare, astfel incat sa fie imposibila identificarea autorului faptelor.

De asemenea, exista banuiala rezonabila ca Iacob Adrian si Marcoci Petrica-Mihail i-au comunicat lui Barbulescu Gheorghe Adrian continutul mesajelor de amenintare care urmau sa fie transmise persoanei vatamate si i-au dat asigurari prin promisiunea ca il vor proteja pentru a nu fi tras la raspundere penala", mai arata procurorii in ordonanta.

"In momentul in care dosarul va fi public si voi putea vorbi despre acest caz veti putea afla si intelege dimensiunile diabolice ale acestei povesti, din care pana acum se stie doar despre mesaje", a scris pe Facebook Emilia Sercan.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii trebuie sa respecte mai multe obligatii, iar in caz de incalcare cu rea-credinta a acestora, "masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive" avertizeaza procurorii DNA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rector Academia Politie control judiciar, #rector prorector DNA Emilia Sercan , #politie