Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > politie
A   A   A

Raportul Despescu: Cine si ce a stiut despre tentativa de viol din 2016

Raportul Despescu: Cine si ce a stiut despre tentativa de viol din 2016
Foto: Arhiva Ziare.com
Seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, vorbeste in raportul sau predat vineri Guvernului si despre cazul de agresiune sexuala din decembrie 2016.

Despescu anunta ca a fost informat si a cerut "sa se ia masuri" de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

Dosarul a fost inregistrat in 10.12.2016, cand doi barbati au imobilizat un barbat suspectat ca a agresat o femeie.

Odata ce politistii l-au condus pe suspect la sediul Sectiei 18, acesta si-a declinat calitatea de politist, iar dosarul a fost inaintat subcomisarului de politie Daniel Oprea, care a cunoscut pe toata durata cercetarilor calitatea de politist a suspectului.
Cum au incercat politistii sa-si scape colegul poreclit "Violatorul", dupa ce fusese prins in fapt intr-un alt cazScandal intre Politie si Parchet in cazul politistului-pedofil. Procurorii sunt acuzati de minciunaInspectia Judiciara verifica ancheta procurorilor din 2016 care il viza pe politistul-pedofil
Procurorul i-a atras atentia ca, intrucat Eugen Stan este politist, nu putea fi cercetat de catre un coleg, asa ca s-a cerut punctul de vedere al Serviciului Resurse Umane din Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, iar raspunsul a fost atasat la dosar.

Ulterior, Parchetul a informat Brigada Rutiera despre faptul ca exista un dosar penal de agresiune sexuala deschis pe numele lui Eugen Stan, iar informatiile au fost introduse in sistem, ajungand automat, prin dispecatat la IGPR si MAI.

"Inspectorul General al Politiei Romane a cerut DGPMB, in calitate de unitate cu competenta de gestiunea resurselor umane, sa ia masuri", se arata in raport.
Masurile au constat in declansarea cercetarii disciplinare "in vederea stabilirii existentei sau inexistentei abateri disciplinare de comportare necorespunzatoare in serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei proprietatii profesionala a politistului sau prestigiului institutiei".

Citeste si Seful Politiei Capitalei a demisionat. 22 de politisti sunt deferiti Parchetului in cazul pedofilului Stan

Iata intregul raport prezentat de Bogdan Despescu premierului Tudose.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 21:15

 Articol citit de 6014 ori

Citeste si: