Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > proteste
A   A   A

Protest de amploare pe 12 mai, in Piata Victoriei. Sunt invitati si parlamentarii europeni

Protest de amploare pe 12 mai, in Piata Victoriei. Sunt invitati si parlamentarii europeni
Foto: Facebook/Coruptia ucideVrem Europa, nu dictatura!
Un protest de amploare este anuntat pentru 12 mai in Piata Victoriei din Capitala, imaginea actiunii "Vrem Europa, nu dictatura!" fiind o poza cu Liviu Dragnea pe care scrie "Vreti sa mai fiu vataful vostru?".

Evenimentul va incepe la ora 18:00.

"De la preluarea guvernarii, coalitia PSD-ALDE nu si-a respectat promisiunile facute in campania electorala, ci a avut doua prioritati: sa isi salveze de inchisoare VIP-urile cu dosare penale si sa instaureze in Romania un regim in care forta legii si democratia sunt strivite de forta institutiilor politice.

Metodele si actiunile PSD-ALDE au ca efect indepartarea Romaniei de standardele europene si democratice si aruncarea ei in liga regimurilor autocratice, in care domnesc interesele si bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsita de sansa de a sanctiona derapajele acestora", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.
Organizatorii sustin ca fac parte din generatia care a avut sansa sa vada cu adevarat ce inseamna democratia si valorile europene.

"Suntem generatia care le pretuim si nu vom renunta la ele, doar pentru ca stau in calea salvarii de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Calin Popescu-Tariceanu!

Ne vedem pe 12 mai. Tine de fiecare sa distribuim acest eveniment pentru a avea efectul dorit. Asta nu inseamna ca nu o sa iesim mai devreme, daca vedem ca urmeaza sa treaca legile justitiei, codul penal modificat in interesul infractorilor etc", au adaugat ei.

La protestul de la Bucuresti sunt invitati si europarlamentarii, mesajul fiind transmis de Cristian Preda in plenul Parlamentului European.
"Cetatenii ies din nou in strada pentru o Romanie Europeana. Doua organizatii civice care au organizat protestele recente au invitat membrii liberi sa vina la Bucuresti pe 12 mai. Veniti cu totii sa vedeti ce fac socialistii si liberalii din tara mea. Multumesc", a transmis Cristian Preda.Si in tara au inceput sa se organizeze proteste in aceeasi zi. Deocamdata este anuntat unul la Timisoara, incepand cu ora 18:00, in Piata Operei.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 17 Aprilie 2018, ora 11:05
 Autor:Andreea Ghinea

 Articol citit de 14241 ori

Citeste si: