Procurorul sef DIICOT urmarit penal: Reactii ale fostilor ministri ai Justitiei

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 22:19
10844 citiri
Procurorul sef DIICOT urmarit penal: Reactii ale fostilor ministri ai Justitiei
Foto: TVR

Inceperea urmaririi penale pe numele Alinei Bica, procuror sef al DIICOT, i-a luat prin surprindere pe fostii ministri ai Justitiei Catalin Predoiu si Monica Macovei.

Astfel, Catalin Predoiu, care a lucrat cu Alina Bica pe vremea cand aceasta era secretar de stat, a declarat la postul B1TV ca pana in acest moment nu a avut "nicio informatie, niciun element" legat de acuzatiile care i se aduc fostului secretar de stat.

"Toata lumea stie ca e un om care a muncit foarte mult, profesionalismul de care a dat dovada. Dar fiecare raspunde pentru ceea ce face. Daca procurorii au probe, vor merge pana la capat", a mai spus acesta.

Sefa DIICOT, urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu

Intrebat daca a fost surprins de acest caz, Catalin Predoiu a raspuns: "Fara indoiala ca e socant!".

In acelasi timp, el s-a aratat pe deplin increzator in activitatea DNA.

"Profesionalismul DNA e confirmat de cele 90% din condamnari obtinute la numarul de inculpari (...) Nu a tinut cont de niciun fel de limite sau calitati ale persoanelor, politice sau administrative", a mai declarat fostul ministru al Justitiei.

Monica Macovei: Nu e un razboi DNA vs DIICOT

Europarlamentarul Monica Macovei, de asemenea fost ministru al Justitiei, a declarat la Realitatea TV ca Alina Bica "trebuia verificata", inainte de a fi propusa la sefia DIICOT, de catre Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei in mai 2013.

Macovei a spus ca se indoieste ca Victor Ponta nu a fost avertizat cu privire la integritatea Alinei Bica, in conditiile in care, conform mass-media, dosarul ar fi fost deschis inca din 2011.

"Nu i-as spune ca este o disputa sau un razboi intre DNA si DIICOT. DIICOT-ul se ocupa de lupta impotriva crimei organizate, inclusiv informatica, de lupta impotriva terorismului, iar DNA se ocupa de coruptie si alte infractiuni, asimilate, inclusiv abuzul in serviciu, comise de magistrati.

Deci, ceea ce face DNA e absolut firesc, e in competenta DNA. Nu e primul magistrat, procuror sau judecator care este cercetat de DNA. Sigur ca este o mare stire pentru ca doamna Bica este procuror-sef DIICOT. Pur si simplu, DNA-ul are o unitate care se ocupa de magistrati, potrivit legii, care comit infractiuni", a mai declarat Monica Macovei.

Conform unui comunicat remis joi noaptea de DNA, Alina Bica este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu intr-un dosar legat de retrocedari ilegale, statul fiind prejudiciat cu peste 60 de milioane de euro.

Alina Bica a fost audiata timp de mai multe ore la DNA, iar sectia de procurori a CSM s-a reunit de urgenta joi seara pentru a decide daca avizeaza sau nu solicitarea DNA de perchezitionare, retinere sau arestare a magistratului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alina Bica urmarita penal retrocedari, #procuror sef DIICOT urmarit penal , #DNA