Procurorul general s-a dus la SS sa afle de ce i s-a retinut pasaportul Sorinei

Luni, 15 Iulie 2019, ora 09:55
7780 citiri
Procurorul general s-a dus la SS sa afle de ce i s-a retinut pasaportul Sorinei
Foto: Marian Ilie/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Bogdan Licu, procurorul general interimar al Romaniei, a ajuns, luni dimineata, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ sau SS) pentru a verifica stadiul in care se afla dosarul in cazul Sorina.

Licu a precizat, inainte de a intra in sediul SS, ca vrea sa afle motivul pentru care a fost retinut pasaportul fetitei.

Amintim ca procurorul de caz Mihaiela Iorga Moraru a solicitat Directiei Pasapoarte sa ii predea pasaportul Sorinei Sacarin, care urma sa fie eliberat parintilor ei pe data de 26 iunie, desi nu exista nicio decizie a instantei in acest sens.

Intrebat de ce a fost retinut documentul micutei, procurorul general a replicat: "Nu pot sa raspund la aceasta intrebare. Nu am vorbit nimic cu procurorul despre acest lucru. Acum o sa vorbesc si vreau sa aflu motivatia".

Bogdan Licu a mai afirmat ca a venit el la SS pentru ca "ei sunt mai multi, iar eu sunt unul singur".

"Eu niciodata nu am intervenit intr-o ancheta si tot timpul am spus ca niciun procuror-sef din tara nu are dreptul sa ceara unui coleg sau sa ii indice ce sa faca intr-un dosar. Orice sef, pe aria lui de competenta, este obligat sa stie ce dosare sunt in lucru si ce fac colegii lui in dosare", a sustinut Licu.

Totodata, el a mentionat ca se asteapta la deschidere din partea colegilor din Sectia Speciala.

Referitor la decizia CSM, care a stabilit ca procurorul Maria Piturca nu trebuie sa fie suspendat din functie dupa ce a ridicat-o pe micuta Sorina cu mascatii de la familia de asistenti maternali, Licu a spus ca daca nu a fost suspendata nu inseamna ca totul este in regula.

"Avand in vedere ca este o ancheta in curs, vreau sa imi permiteti sa nu fac comentarii. Faptul ca doamna procuror nu a fost suspendata din magistratura nu inseamna ca este totul in regula, ci ca nu s-a impus suspendarea in aceasta etapa", a adaugat Bogdan Licu inainte de intrarea la SS.

Citeste si In atentia procurorului general Bogdan Licu: Un cetatean roman e retinut ilegal de SS. Complicitate ierarhica la abuz in serviciu

Precizam ca Judecatoria Slatina a fixat termen pentru luni, 15 iulie, in cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina.

Judecatoria Slatina este a cincea instanta chemata sa solutioneze ordonanta presedintiala, dupa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinti, Curtea de Apel Craiova si Tribunalul Olt.

Iata aici detalii - Judecatoria Slatina decide azi daca Sorina poate pleca din tara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Bogdan Licu SIIJ, #Bogdan Licu caz Sorina, #procuror general caz Sorina , #justitie