Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > DNA
A   A   A

Primarul din Pitesti, implicat intr-un dosar de coruptie: Mita, un apartament de lux (Video)

Primarul din Pitesti, implicat intr-un dosar de coruptie: Mita, un apartament de lux (Video)
Foto: epitesti.ro
Procurorii DNA au descins joi la Primaria municipiului Pitesti, edilul social-democrat Tudor Pendiuc fiind audiat intr-un dosar de coruptie privind contracte de transport public, in care mita ar consta inclusiv intr-un apartament de lux.

Potrivit economica.net, Tudor Pendiuc ar fi primit, cu titlu de mita, o importanta suma de bani, dar si apartamente in Bucuresti, respectiv in complexul rezidential 'Quadra Place', situat pe str. Fabricii nr.47. Fiica primarului Pendiuc, Emanuela Elena Pendiuc, ar fi, in acest moment, detinatoarea unui apartament in acest complex rezidential.

Dosarul, in care procurorii au calculat un prejudiciu de un milion de euro, vizeaza asocierea intre compania SC Publitrans 2000 SA, detinuta de Consiliul Local Pitesti, si doua firme, prin care s-a facut achizitionarea a 80 de autobuze, scrie Mediafax.
Potrivit procurorilor, Primaria Pitesti si primarul Tudor Pendiuc ar fi sustinut si realizat o asociere intre SC Publitrans 2000 SA si firmele SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA pentru modernizarea transportului public.

Perchezitii la Primaria Pitesti si la sediile unor firme, intr-un dosar coruptie (Video)

SC Publitrans SA se obliga sa puna la dispozitie baza materiala, respectiv cladiri si terenuri, dar si personal calificat, iar cele doua firme ar fi urmat sa puna la dispozitie 80 de autobuze pentru transport public detinute in proprietate, fapt prevazut si in caietul de sarcini. Firmele insa nu detineau autobuzele, care au fost achizitionate ulterior.

Pentru a aproba incheierea si derularea contractului primarul Tudor Pendiuc ar fi primit de la administratorul celor doua firme bani si bunuri, inclusiv o locuinta intr-un cartier rezidential din Capitala, arata surse judiciare. In plus, cele doua firme au primit de-a lungul timpului inca 50 de milioane de lei subventii pentru transportul public.
Procurorii DNA fac, joi, 18 perchezitii la Primaria Pitesti, la sediile unor firme si domicilii in acest dosar care vizeaza fapte de coruptie.

Facebook ShareTweet
 Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 14:42

 Articol citit de 1648 ori

Citeste si: