Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > justitie
A   A   A

Prima reactie a procurorului general, dupa ce instanta a decis ca Sorina ramane cu familia adoptiva

Prima reactie a procurorului general, dupa ce instanta a decis ca Sorina ramane cu familia adoptiva
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro
Bogdan Licu, procurorul general interimar, a declarat, vineri dimineata, ca va respecta decizia data de Curtea de Apel Craiova, care i-a respins cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei.

"Nu comentam hotarari judecatoresti. Stiti ca niciodata nu am comentat hotararile judecatoresti, este o hotarare judecatoreasca definitiva, nu exista cale de atac, va fi respectata. Ramane acea ordonanta presedintiala care este, in acest moment, la Judecatoria Slatina, nu stiu sa se fi dat termen in acest caz.

Nu am vrut nimic altceva decat sa respect legea si sa-mi fac datoria. Am luat la cunostinta din presa de acest caz, am analizat in zilele acelea de weekend si legea ma obliga sa nu stau si sa fiu spectator", a afirmat Bogdan Licu, citat de Mediafax.
Reactia lui Licu vine dupa ce magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama, adoptata de familia Sacarin din SUA.

Astfel, adoptia ramane valabila, iar Sorina va sta in continuare cu noua sa familie.

In acest dosar, decizia este definitiva, iar cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adoptiei a fost respinsa ca inadmisibila.

"S-a dezbatut cererea de revizuire formulata de procurorul general al Romaniei impotriva deciziei definitive prin care s-a incuviintat adoptia. (...) Solutia s-a pronuntat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsa ca inadmisibila. Hotararea e definitiva, fara cale de atac.
In acest proces nu se mai poate face nimic. Doar facuta o noua cerere de revizuire cand vor exista hotarari definitive de condamnare pentru persoanele care au savarsit infractiune in acest dosar de adoptie", a declarat Victor Dumitrica, avocatul familiei Saramat (asistentul maternal).

Potrivit acestuia, in dosarul in care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Saramat avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general.

O alta cerere similara a fost depusa de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, aceasta avand termen in 27 iulie.

Saptamana trecuta aceeasi instanta a respins si cererea procurorului general de anulare a adoptiei.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 12 Iulie 2019, ora 09:20
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 4854 ori

Citeste si: