Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > Wikileaks
<>180 / 231 stiri
A   A   A

Presedintele ecuadorian ii cere lui Assange sa plece din ambasada Ecuadorului de la Londra

Presedintele ecuadorian ii cere lui Assange sa plece din ambasada Ecuadorului de la Londra
Foto: Hepta.ro
Marea Britanie i-a oferit fondatorului Wikileaks Julian Assange suficiente garantii ca nu va fi extradat in SUA, unde ar putea fi condamnat la moarte, incat aceasta ar trebui sa paraseasca ambasada Ecuadorului de la Londra.

"Drumul este clar pentru domnul Assange, trebuie sa ia decizia de a pleca", a spus presedintele Lenin Moreno intr-un interviu acordat unui post de radio, relateaza Associated Press.

Acesta a adaugat ca Assange ar fi primit din partea autoritatilor britanice asigurari scrise ca nu va fi extradat in Statele Unite.

Moreno nu a spus ca il va forta sa paraseasca ambasada, dar echipa sa juridica va lua in considerare pasii urmatori.

Assange se afla in ambasada ecuadoriana din 2012, cand i s-a acordat azil politic, in timp ce se confrunta cu acuzatii sexuale in Suedia, despre care a declarat ca ar fi fost un tertip pentru a putea fi extradat in SUA.
Dar relatiile cu ambasada s-au racit deoarece Moreno, la inceputul acestui an, i-a intrerupt accesul la internet, invocand faptul ca a incalcat termenii azilului implicandu-se in chestiuni politice.

Assange, la randul sau, a declarat ca drepturile sale in calitate de cetatean ecuadorian, caruia i s-a oferit cetatenia anul trecut, ca parte a unei incercari de a-l numi diplomat si a-l trimite in Rusia, au fost incalcate.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 06 Decembrie 2018, ora 20:46
 Sursa:MEDIAFAX

 Articol citit de 3200 ori

Citeste si: