Politistii si angajatii din inchisori ies azi in strada: Cerem Guvernului sa aplice legea

Sambata, 24 Martie 2018, ora 07:19
4708 citiri
Politistii si angajatii din inchisori ies azi in strada: Cerem Guvernului sa aplice legea
Foto: Arhiva Ziare.com

Sindicalistii din Politie, penitenciare si anatomo-patologii vor protesta, sambata, in fata Ministerului de Interne, nemultumiti de salarizarea personalului platit din fonduri publice si de impactul modificarilor fiscale asupra unor sectoare bugetare.

Ulterior, acestia vor pleca in mars spre Piata Victoriei.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca politistii au doua solicitari, anume o salarizare echitabila si conditii de lucru mai bune.

"Ar fi vorba despre o salarizare echitabila si conditii de lucru mai bune. Ce intelegem noi prin salarizare echitabila, niciodata nu am cerut nimic in plus, cerem doar sa ne fie aplicata legea, adica anexa 6, anexa 8, din Legea 153, sa fie aplicata si in sistemul de aparare, siguranta si ordine publica.

Anexa 6 face trimitere la Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale, SRI, STS, SPP", a spus Coarna.

De asemenea, liderul sindical a vorbit si despre deficitul de personal.

"Avem si probleme de personal in MAI, de 27-30.000 de functii. Ganditi-va ca acest deficit de personal nu poate fi compensat decat prin munca suplimentara, munca suplimentara care, pana de curand, nu a fost platita, era obligatorie. Sunt cateva institutii in tara aceasta care functioneaza cu caracter continuu, iar sigur, acei oameni trebuie sa primeasca niste bonusuri, munca de noapte trebuie recompensata.

Nu oricine poate sa lucreze in acele conditii. Unii dintre noi nici nu vor sa lucreze in astfel de conditii, lucru ce ne duce in continuare la actiuni de protest", a explicat presedintele SNPPC.

La randul sau, seful Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANPC), Sorin Dumitrascu, a declarat ca gardienii au inceput deja protestele inca din luna august.

"Am inceput deja protestele, ne straduim demult sa convingem Guvernul ca avem o problema cu ceea ce inseamna conditii de munca in penitenciare. Deja avem o lege care stabileste ca in penitenciare conditiile sunt improprii, doar ca de asta nu beneficiaza si angajatii din penitenciare, deci asta ar fi principala noastra revendicare, iar din acest motiv protestam, am inceput inca din august anul trecut, continuam.

Guvernul a cerut ragaz sa rezolve din probleme, s-a folosit de acest ragaz, facand nimic. Principalele probleme sunt legate, in ceea ce priveste conditia de munca in penitenciar, sunt legate de starea fizica a penitenciarelor, desi toti politicienii Puterii s-au aratat ingrijorati anul trecut de starea jalnica a penitenciarelor", a acuzat Dumitrascu.

De asemenea, acesta a adaugat ca investitiile in penitenciare s-au redus la jumatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste politie, #proteste penitenciare , #politie