Masini de Politie parcate ilegal la Timisoara UPDATE Amenda pentru politisti a fost dublata

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 19:58
14895 citiri
Masini de Politie parcate ilegal la Timisoara UPDATE Amenda pentru politisti a fost dublata
Foto: Facebook/Corneliu N. Vaida

Politia Locala Timisoara a anuntat vineri ca cei 2 politisti care si-au parcat masinile pe trotuar fara sa lase loc pietonilor au fost amendati cu cate 290 lei.

UPDATE Ulterior, amenda s-a dublat, ajungand la 580 lei.

Politia Locala Timisoara a modificat comunicatul de presa postat pe site-ul institutiei cu privire la amenzile acordate celor doi angajati. Astfel, potrivit documentului, cei doi politisti au fost sanctionati cu cate 580 lei fiecare si cu cate trei puncte penalizare, pentru stationare interzisa, desi initial incadrarea faptei era "oprire neregulamentara".

"S-a produs o greseala", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara, Daniela Seracin.

De asemenea, "Politia Locala a luat toate masurile ca pe viitor astfel de situatii sa nu se mai intample, fiind montate camere de luat vederi si urmand a se trasa zona destinata pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat", arata comunicatul.

Citeste si Un revolutionar din Timisoara a fost chemat la sectie, dupa ce a pus pe Facebook poze cu masini ale Politiei care blocau trotuarul (Foto)

In urma cu doua zile, un timisorean care a distribuit pe Facebook o imagine cu doua masini ale Politiei Locale parcate pe trotuar, astfel incat pietonii nu mai puteau trece, a fost amendat cu 900 de lei, pentru "adresarea de cuvinte si expresii jignitoare la adresa politistilor locali".

Politia Locala Timisoara explica, intr-un comunicat de presa, ca revolutionarul Corneliu N. Vaida a a jignit angajatii institutiei in mai multe postari facute pe Facebook si ca, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, "reteaua de socializare Facebook a fost declarata spatiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sanctionata cu amenda in conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicata".

Vaida a distribuit pe reteaua de socializare Facebook o imagine in care apar doua masini ale institutiei. Acestea erau parcate in fata sediului Politiei Locale Timisoara, pe trotuar, iar intre masini apare si un carucior de copii, cel care a realizat fotografia dorind sa demonstreze ca nu se poate trece printre ele. "Militiene Cojan (seful Politiei Locale Timisoara - n.red.), tu si adunatura ta de nesimtiti, ce-ar fi sa va auto-amendati?", a scris Corneliu N. Vaida in dreptul fotografiei distribuite pe Facebook in data de 13 aprilie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#politisti locali parcare amenda, #politisti locali poza Facebook, #politisti locali parcare Facebook , #politie