Politia Rutiera din Prahova s-a ales cu un Porsche 911 Turbo Coupe

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 19:25
12226 citiri
Politia Rutiera din Prahova s-a ales cu un Porsche 911 Turbo Coupe
Foto: Arhiva

Automobilul Porsche care a devenit celebru, in 2007, pe cand se afla in custodia Guvernului, dupa ce in portbagajul sau au fost gasite 60 de kilograme de heroina, va fi transferat la Politia Rutiera, au declarat oficiali ai IGPR, care au precizat ca autoturismul va fi angrenat in misiuni pe DN1.

Autoturismul, un Porsche 911 Turbo Coupe argintiu, va fi repartizat Politiei Rutiere Prahova si va fi folosit in misiuni pe DN1.

Masina a fost reperata pentru prima data in Romania in 2002 si atunci era inmatriculata in Turcia, cu numarul 34-FB-0376. Doi cetateni turci, tata si fiu, Berirmen Ferdi (63 de ani) si Berirmen Sureyya (33 de ani), au traversat Romania de la est la vest la bordul autoturismului si s-au prezentat la Vama Nadlac pentru a iesi din tara cu destinatia declarata Germania.

Nu au mai ajuns in Germania, pentru ca vamesii si politistii de frontiera au descoperit la perchezitia efectuata asupra bolidului peste 60 de kilograme de heroina. Drogurile, ambalate in 126 de pachete, a cate 500 de grame fiecare, erau ascunse in interiorul scaunelor.

La momentul respectiv, cei doi cetateni turci au fost arestati si masina confiscata, iar din 2003 autoturismul a intrat prin hotarare judecatoreasca in patrimoniul Ministerului Finantelor Publice, ulterior fiind repartizat Secretariatului General al Guvernului. Episodul nu a reprezentat decat o alta captura de droguri, insa cinci ani mai tarziu, masina avea sa iasa iar la rampa si, mai mult decat atat, sa fie in centrul unui scandal mediatic.

Astfel, in 2007, pe cand masina se afla in proprietatea Guvernului, au fost gasite alte 60 de kilograme de heroina, de aceasta data in portabagajul bolidului. Autoritatile de la acea vreme s-au grabit sa arate cu degetul catre vamesi, care au fost acuzati ca nu si-ar fi facut bine treaba.

Magistratii au spus ca masina era momeala pentru un flagrant si ca descoperirea a stricat cazul, in timp ce Emil Boc a tranformat totul intr-un instrument de atac politic si a poreclit Guvernul de atunci "Tariceanu - heroina".

Drogurile au fost gasite cand masina a fost trecuta printr-un service, o formalitate care trebuia facuta pentru ca urma sa ajunga in posesia Inspectoratului General al Politiei Romane si sa fie folosita in misiuni de filaj.

Descoperirea drogurilor a facut ca Porsche-ul sa nu mai ajunga la filaj deoarece toata lumea vorbea despre el, iar informatiile despre model erau peste tot.

Practic, autoturismul devenise foarte cunoscut si nu risca nimeni sa-l foloseasca in misiuni sub acoperire. Cativa ani mai tarziu s-a incercat folosirea lui pentru combaterea coruptiei, insa rezultatul nu a fost cel scontat.

Mai toti politistii si functionarii publici isi aminteau de "masina cu droguri a Guvernului", astfel ca dupa zece ani de stat in Romania, acum, in primele zile ale lui 2012, Porsche-ul urmeaza sa fie transferat la Politia Rutiera, pentru a participa la misiuni pe DN1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#masina droguri Guvern politie, #Porsche 911 Turbo Coupe politie , #politie