Pledoariile finale in procesul colonelului Dragomir (exSRI) au fost din nou amanate, dupa ce sotia a renuntat la avocat

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 25 Februarie 2020, ora 14:49
4645 citiri
Pledoariile finale in procesul colonelului Dragomir (exSRI) au fost din nou amanate, dupa ce sotia a renuntat la avocat
Foto: Facebook/ Daniel Dragomir

Pledoarile finale in procesul in care fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir este judecat pentru mai multe fapte de coruptie au fost amanate pana pe 24 martie, dupa ce sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir, inculpata in dosar, a reziliat contractul cu avocatul sau. Femeia a cerut un termen pentru a-si angaja un nou aparator.

Instanta i-a pus in vedere Marinelei Zoica Dragomir sa depuna pana la urmatorul termen actul scris privind rezilierea contractului cu avocatul. "Vom dispune aparatori din oficiu pentru ambii inculpati, facem o adresa pentru Baroul Bucuresti in acest sens," a decis instanta.

Este a treia amanare a pledoariilor finale in acest caz. La termenul din 13 februarie, cazul s-a amanat deoarece cel de-al treilea magistrat care a intrat in dosar s-a imbolnavit subit si nu a putut intra in sala de judecata.

Procesul a fost repus pe rol dupa ce un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, nu au putut ajunge la o opinie comuna pe 30 ianuarie. Asa ca a fost constituit un complet de divergenta. In dosar a intrat un al treilea magistrat, Mariana Constantinescu, care trebuie sa incline balanta in acest caz.

Judecat de 5 ani

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Daniel Dragomir pe 26 ianuarie 2015.

Tribunalul Bucuresti a dat prima decizie in acest caz pe 22 decembrie 2016. Dosarul se afla in faza de apel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, din mai 2017.

Initial, cazul a ajuns pe masa unui complet format din Florin Purigiu si Ciprian Ghita. Dupa aproximativ 10 termene de judecata, Florin Purigiu a facut cerere de abtinere, admisa in martie 2018, iar judecata in faza de apel a fost reluata de la zero.

Florin Purigiu a fost inlocuit cu Ovidiu Richiteanu. Pe 16 iunie 2018, si Ciprian Ghita a facut o cerere de abtinere din acest dosar, dar aceasta a fost respinsa, potrivit portalului instantelor.

Procesul

Dupa cum am aratat, Curtea de Apel Bucuresti are pe rol apelurile facute de DNA, Daniel Dragomir si sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir.

Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ-Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

In dosar mai este trimisa in judecata si sotia acestuia, plutonier major (r) in SRI Marinela Zoica Dragomir. Si ea a fost condamnata in faza de fond la un an de inchisoare cu suspendare.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Daniel Dragomir DNA, #Daniel Dragomir proces, #Daniel Dragomir coruptie, #Daniel Dragomir judecatori , #DNA