Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > DNA
A   A   A

Parchetul General cerceteaza toata sectia DNA Ploiesti, pentru constituire de grup infractional organizat (Surse)

Parchetul General cerceteaza toata sectia DNA Ploiesti, pentru constituire de grup infractional organizat (Surse)
Sectia de investigare a infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului General a extins acuzatiile pentru procurorii de la DNA Ploiesti, acestia fiind acuzati de constituire de grup infractional organizat. Toata sectia DNA Ploiesti este acuzata, spun surse judiciare.

Fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea, si fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiati la Sectia de ancheta a magistratilor din cadrul Parchetului General, dupa ce, joi, alti procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiati.

Lucian Onea si Mircea Negulescu sunt acuzati ca au constrans anumiti martori sa faca sesizari si tabele false cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept "mita electorala". Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, este vorba despre o sesizare intocmita de catre fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetatean din Chisinau, Serghei Petrus.
Vlad Cosma ar fi fost amenintat de catre Lucian Onea ca ii va intocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public ca Serghei Petrus nu exista.

Procurorul sef adjunct DNA Calin Nistor, care asigura conducerea Directiei, a trimis, joi, Sectiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din functia de procuror DNA Ploiesti pentru Lucian Onea si cereri de incetare a activitatii pentru inca trei procurori de la aceeasi structura, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu si Raileanu Elena Cerasela.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 18:36

 Articol citit de 5886 ori

Citeste si: