Opt persoane, retinute in dosarul spagilor de la DRDP Timisoara, in care sunt suspecti trei parlamentari

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 07:15
8790 citiri
Opt persoane, retinute in dosarul spagilor de la DRDP Timisoara, in care sunt suspecti trei parlamentari
Foto: Arhiva Ziare.com

Opt persoane au fost puse sub acuzare in dosarul spagilor incasate la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, in interesul PSD Arad, acestea fiind retinute pentru 24 de ore.

Printre cei retinuti se afla directorul DRDP Timisoara, Cristian Ispravnic, Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad si mai multi sefi de departamente din DRDP Timisoara care au fost dusi la Bucuresti pentru a fi prezentati in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva. In acelasi dosar au calitatea de suspecti trei parlamentari, doi din Arad si unul din Caras- Severin.

Acuzatiile in acest dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie sunt de luare de mita si trafic de influenta, legat de spagile care erau primite de angajatii DRDP Timisoara de la transportatorii care treceau cu camioanele in Ungaria si carora, la cantar, in schimbul banilor, li se reduceau, in documente, cantitatile de marfa transportata.

Dupa mai multe ore de audieri, in noaptea de luni spre marti, procurorii DNA au decis sa retina opt persoane.

Acestea sunt:

- Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timisoara,

- Mircea Lucaciu, sef la Departamentul Venituri al DRDP Timisoara,

- Mirel Pascu, sef la Juridic in aceeasi institutie,

- Elisabeta Miutescu, angajata a Directiei,

- Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad, responsabil de cantar la Vama Nadlac2,

- Cristian Dima, lucrator la cantar.

- Anca Stoenescu, fost sef al Inspectoratului Scolar Judetean Arad, care ar fi raspuns la comenzi politice din partea PSD

- Alin Vasile Baetan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs.

Acuzatiile

Cristian Ispravnic, seful DRDP Timisoara, este acuzat de luare de mita, pentru el si pentru altii, trafic de influenta, exercitarea influentei.

Potrivit anchetatorilor, angajata DRDP Timisoara Elisabeta Miutescu ar fi luat spaga de aproximativ 40 de ori. Tot ea a fost implicata in scandalul din anul 2010 cand un membru din staff-ul trupei AC/DC a reclamat ca angajati ai CNADNR le-au cerut spaga pentru a le permite trecerea camioanelor cu echipamente catre Ungaria, dupa ce formatia a sustinut un concert la Bucuresti.

Atunci, patru angajati, intre care si Miutescu, au fost concediati de ministrul Transporturilor de la acea vreme, insa cu totii si-au recastigat posturile in instanta in 2012.

Mircea Lucaciu, seful de la Venituri in cadrul DRDP Timisoara este acuzat de complicitate la luare de mita, complicitate la abuz in serviciu si la cumparare de influenta.

Cristian Horgea, responsabil de cantarul de camioane de la Vama Nadlac 2 din judetul Arad, este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu.

Anca Stoenescu, fost inspector sef ISJ Arad, este acuzata de abuz in serviciu, dupa ce nu a prelungit contractul unui insector scolar la ordinul partidului.

Ispravnic, dar si ceilalti inculpati vor trebui sa fie prezentati judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, intrucat aceasta este instanta decizionala in conditiile in care un dosar vizeaza parlamentari ori inalti demnitari ai statului.

Toti cei opt retinuti au fost urcati in masini ale DNA si dusi la Bucuresti.

In acelasi dosar, trei parlamentari au calitatea de suspecti: deputatul Dorel Caprar, seful PSD Arad, deputatul Florin Tripa de la Arad si senatorul Ioan Chisalita de la Caras-Severin. Cei trei au fost si ei audiati, in cursul zilei de luni, la DNA Timisoara, in acelasi dosar.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#retinuti spaga DRDP Timisoara, #spaga DRDP Timisoara PSD , #DNA