Nicio zi fara coduri de furtuna, iar informarea de vreme rea tine pana luni. Va cadea grindina si la Bucuresti

Vineri, 07 Iunie 2019, ora 10:26
6487 citiri
Nicio zi fara coduri de furtuna, iar informarea de vreme rea tine pana luni. Va cadea grindina si la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

ANM a emis vineri o noua avertizare de tip cod galben de furtuna cu grindina si descarcari electrice, care vizeaza aproape intreaga tara si este valabila pana la ora 22:00.

In plus, este in vigoare si o informare meteo de vreme rea care tine pana luni, la ora 10:00.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina, anunta meteorologii.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si serilor.

Codul galben este valabil doar azi in 37 de judete, insa Timis, Arad, Bihor, Mures, Sibiu si Brasov se afla numai partial sub aceasta avertizare.

In Maramures, vestul si nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul si estul Munteniei, nordul Olteniei, precum si in toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp, iar pe arii restranse 45...50 l/mp.

Foto: ANM

Iata si ce temperaturi se vor inregistra in acest weekend in marile orase

Prognoza speciala pentru Bucuresti

Meteorologii au emis o noua prognoza pentru Capitala, valabila pana duminica dimineata, cand sunt asteptate ploi torentiale, descarcari electrice si grindina. Potrivit ANM, temperatura maxima se va situa in jurul valorilor 28-30 de grade.

Vineri, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara, cand exista probabilitatea relativ redusa pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul a 29 de grade.

Potrivit meteorologilor, sambata, vremea va fi calda, dar si in general instabila - dupa-amiaza si seara vor fi intervale cu averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul a 30 de grade, iar cea minima va fi de 17-18 grade.

Duminica, vremea se va mentine calda, iar instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi intervale cu averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si conditii de grindina.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#cod galben furtuna , #cod galben