Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > moschee
A   A   A

Moscheea din Bucuresti nu va mai fi construita

Moscheea din Bucuresti nu va mai fi construita
Foto: Diyanet
Moscheea din Bucuresi nu se va mai construi din cauza lipsei de bani, iar terenul pe care urma sa fie ridicata cladirea va fi restitut catre RA-APPS, a declarat Iusuf Murat, membru al Cultului Musulman din Romania.

"Noi am facut o adresa, am inapoiat terenul catre Secretariatul de Stat pentru Culte, cu care am avut un protocol. Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au aparut in tara si au spus 'domnule, s-au impotrivit acestui proiect'. Nu! Acest proiect nu a mai continuat datorita unor surse de finantare si de aceea ne-am si oprit. (...) Costurile depaseau oricum foarte mult bugetul pe care il are institutia si pe care si-l permite cultul musulman la ora actuala", a spus Iusuf Murat, membru al Cultului Musulman din Romania, pentru StirileTVR.
De asemenea, acesta a anuntat ca a fost trimisa o adresa care Secretariatul de Stat pentru Culte, care la randul lui va instiinta RA-APPS pentru preluarea terenului.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire. Intrucat documentatia depusa a fost incompleta, primaria a transmis petentului o adresa de completare, prin care a cerut precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare.

Iata cum trebuia sa arate moscheea

Reprezentantii cultului musulman au revenit cu documentele solicitate si, in acest context, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul constructiei.
Citeste si:

Proiectul mega-moscheei din Bucuresti s-a stins in liniste deplina, la trei ani de la uriasul scandal declansat de PontaAmbasadorul turc: Ankara nu are o obsesie pentru moscheea de la Bucuresti. Daca aprinde sentimente islamofobe facem cativa pasi in spate
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Iulie 2018, ora 13:29

 Articol citit de 4641 ori

Citeste si: