Moldova conteaza

Autor: Costel Alexe - deputat PNL
Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 08:10
5292 citiri

In anul Centenarului, dupa numeroase incercari de blocare si tergiversare, dupa respingeri sistematice ale amendamentelor la legile bugetelor de stat din ultimii ani, iata ca acum putem afirma ca in Camera Deputatilor s-au facut primii pasi spre asigurarea unui climat de normalitate in raport cu regiunea Moldovei.

Gratie eforturilor si presiunilor facute de reprezentatii Opozitiei, legea privind finantarea Autostrazii A8 Iasi-Tg.Mures a fost adoptata si astfel Guvernul PSD este efectiv obligat, constrans, sa deblocheze proiectul si sa intre in teren!

Partidul National Liberal este consecvent in privinta deciziilor asumate si, desi multi priveau cu reticenta prioritizarea Autostrazii Iasi-Tg.Mures, iata ca noi, liberalii, reusim si din Opozitie sa luptam pentru acest obiectiv!

Vreau sa ii asigur pe toti iesenii, pe toti moldovenii, ca pentru Partidul National Liberal acest obiectiv de infrastructura este prioritate nationala si toti parlamentarii liberali vom continua sa facem lobby, sa punem presiune pe autoritati si sa cautam parghiile legale pentru concretizarea autostrazii si altor proiecte de infrastructura secundare: sosele ocolitoare pentru resedintele de judet si drumuri de viteza care sa conecteze orasele la autostrada in deplina siguranta!

Avem o frumoasa victorie de etapa, dar pana la primul km de drum european trebuie insistat si nu trebuie slabita presiunea pe Guvern pentru alocarea fondurilor, caci nu trebuie uitat ca avem un pact national care obliga statul sa aloce 6% din PIB pentru Educatie si, cu toate astea, greu guvernele au alocat 3%. Ne-am angajat ca alocam anual 2% catre Armata Romana si nici aici Guvernul PSD nu si-a indeplinit misiunea!

Avem numeroase precedente de legi care nu sunt puse in aplicare fie din rea vointa, fie din dezinteres si stim cu totii ca guvernele lui Dragnea au praduit tara cu pomeni electorale si sinecuri, au secat finantele publice si au indatorat populatia cat pentru doua generatii.

Uniunea Europeana ne invita efectiv sa le accesam fondurile nerambursabile, dar Partidul Social Democrat refuza obsesiv sa depuna documentatiile pentru marile proiecte nationale: autostrazi, spitale regionale, modernizarea infrastructurii feroviare, metrou, poduri peste Dunare, etc.

Initial, am fi tentati sa ii acuzam de incompetenta, dar in realitate adevaratul obstacol este miza economica: fondurile europene sunt atent monitorizate de catre Bruxelles si este tot mai greu sa te infrupti direct sau prin firme capusa, in schimb, prin parteneriate publice-private lucrurile sunt gestionate de autoritatile romane, departe de vigilenta auditorilor europeni.

Nu va imaginati ca Romania duce lipsa de specialisti, ei sunt in toate ministerele, dar presiunea politica si firmele abonate blocheaza toata dezvoltarea tarii!

Un alt aspect de luat in calcul este potentialul electoral, caci nu trebuie sa fim naivi si sa nu constientizam ca multi vor incerca sa capaciteze politic acest maret proiect, multi ii pun deja bete in roate din invidie si frustrare, iar altii il vor tergiversa pana in preajma alegerilor pentru a-l transforma in rampe de lansare politica, dar oamenii de rand, moldovenii nostri, s-au saturat de demagogie si trandavie!

O spun raspicat peste tot: Moldovei nu ii lipsesc politrucii, ci politicienii de buna credinta, caci un parteneriat durabil si onest este cand politicienii de buna credinta si cetatenii implicati isi dau mana pentru binele comunitatii!

Noua ne pasa si prin votul din plenul Camerei Deputatilor le-am demonstrat tuturor ca #MoldovaConteaza si nu vrem decat sa fim tratati cu demnitate si respect!

Costel Alexe este deputat PNL si presedinte PNL Iasi

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#autostrada Iasi Targu Mures , #autostrada