Miting de sustinere pentru Kovesi la Zurich (Video)

Joi, 14 Februarie 2019, ora 23:15
10742 citiri
Miting de sustinere pentru Kovesi la Zurich (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Rezist Zurich

Romanii din comunitatea Rezist Zurich au organizat, joi, un miting de sustinere a candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al UE.

Romanii s-au adunat de la ora locala 19:00 pe podul Rathausbrucke si au afisat pancarte cu mesaje precum "Justitia PSD = Justitia PCR" sau "#LCK for #EU".

"Suntem aici sa o sustinem pe Laura Codruta Kovesi. Romanii de succes, romanii competenti s-au strans aici pentru a sustine alti romani competenti, asa cum este normal, firesc", a sustinut unul dintre participanti.

O alta romanca a precizat ca Laura Codruta Kovesi este "un om extraordinar de competent pentru Europa, nu doar pentru Romania".

"Ce fac borfasii si mafiotii din Romania? Ii fac un dosar fals, facut de borfasul fugit din tara Ghita. (...) Poate asa intelege Uniunea Europeana cat de disperata este situatia in Romania. Oamenii pleaca pe capete. Cei care sunt acolo nici nu mai au putere sa mai iasa la proteste. Sunt dezamagiti", a completat femeia.

Mitingul a fost anuntat miercuri, dupa ce Kovesi a fost citata in calitate de suspect pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu de procurorul Adina Florea de la sectia pentru anchetarea magistratilor.

"Romanii din Elvetia organizeaza maine (joi - n.red.), prin asociatia Rezist Zurich, un miting de sustinere a candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al UE.

Laura Codruta Kovesi, o profesionista recunoscuta pe plan international, are sustinerea majoritatii statelor membre ale UE pentru ocuparea prestigiosului post de procuror sef european. O singura tara i se opune cu toata puterea: Romania, prin guvernul Dragnea / Dancila si, de azi, prin Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie", transmitea asociatia prin intermediul unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Comunitatea sublinia ca masura Sectiei de investigare a magistratilor este abuziva si cerea autoritatilor din tara sa nu boicoteze candidatura fostei sefe DNA.

"Infiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie este una dintre masurile de subordonare politica a justitiei criticate de Comisia de la Venetia. Faptele pentru care Laura Codruta Kovesi este citata sunt din anul 2009 si, chiar daca s-ar dovedi adevarate, ar fi prescrise.

Consideram ca masura Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie este abuziva si cerem autoritatilor romane sa opreasca deindata masurile de boicotare a candidaturii doamnei Kovesi. Ne intalnim maine, 14 februarie 2019, la ora 19 pe Rathausbrucke la Zurich pentru a ne manifesta sustinerea pentru doamna Kovesi", se mai arata in document.

Laura Codruta Kovesi a anuntat ca a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, avand calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Citeste si: Ciolos: Incercarea de discreditare a Laurei Codruta Kovesi, actiune de compromitere publica specifica actualei puteri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#miting sustinere Kovesi, #romani Zurich mitin sunstinere Kovesi , #proteste