Averizare meteo: Cod galben de ceata in noua judete si vant puternic. Ceata densa si pe Autostrada Soarelui

Sambata, 02 Februarie 2019, ora 08:30
3431 citiri
Averizare meteo: Cod galben de ceata in noua judete si vant puternic. Ceata densa si pe Autostrada Soarelui
Foto: arhiva Ziare.com

Noua judete sunt sambata dimineata sub atentionare cod galben de ceata emisa de ANM. Pentru alte doua judete, meteorologii au emis o atentionare de vant puternic.

Cod galben de ceata pana la ora 11 in judetul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplita, Gheorgheni, Ditrau, Sandominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsangeorgiu, Sarmas, Frumoasa, Lazarea, Sansimion, Carta, Siculeni, Mihaileni, Tomesti, Galautas, Ciceu, Sanmartin, Sancraieni, Danesti, Subcetate, Madaras, Tusnad, Santimbru, Voslabeni, Cozmeni, Leliceni, Pauleni-Ciuc, Racu;

Cod galben de ceata pana la ora 11 in Judetul Suceava: zona joasa; Judetul Vaslui; Judetul Bacau: zona joasa; Judetul Vrancea: zona joasa; Judetul Botosani; Judetul Neamt: zona joasa; Judetul Galati; Judetul Iasi.

In zona joasa a judetului Neamt, este posibila depunerea ce chiciura.

Vizibilitate sub 50 de metri

Politistii rutieri anunta ca vizibilitatea este redusa sub 50 de metri pe mai multe drumuri din 9 judete, din cauza cetii si recomanda atentie maxima.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca la aceasta ora se circula ingreunat, in conditii de ceata densa, care a redus vizibilitatea in trafic, izolat sub 50 de metri, pe mai drumuri din judete precum Bacau, Botosani, Buzau, Braila, Constanta, Iasi, Ialomita, Harghita si Vrancea.

Pentru a circula in siguranta si pentru a evita accidentele, politistii rutieri recomanda soferilor sa circule cu atentie, sa adapteze viteza la conditiile meteo si sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de masina din fata.

Ceata densa pe Autostrada Bucuresti - Constanta

Traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa si pe Autostrada Soarelui, unde vizibilitatea este redusa sub 100 de metri, anunta Infotrafic.

Politistii recomanda soferilor care se deplaseaza pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta sa conduca prudent, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele din fata si sa nu faca manevre periculoase. Conditiile de ceata densa se manifesta mai ales intre Fetesti si Constanta.

Vizibilitatea este redusa sub 100 de metri.

Atentionare de vant puternic

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de vant puternic pentru localitati din judetele Arad si Bihor. Pana la ora 11.00, se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze care vor ajunge la rafala la 55 - 65 de kilometri la ora, iar in zona de munte 75-85 de kilometri la ora.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#avertizare ceata, #cod galben vant puternic , #cod galben