Mesajele de avertizare RO-ALERT vor fi trimise in curand si pe iPhone

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 19:25
2850 citiri
Mesajele de avertizare RO-ALERT vor fi trimise in curand si pe iPhone
Foto: Arhiva Pixabay

Posesorii de telefoane tip iPhone vor putea, in curand, primi si ei mesajele de avertizare RO-ALERT, atunci cand vor fi emise in cazul unor situatii de urgenta majore, a anuntat sambata Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Conform sursei citate, pentru a receptiona mesajele RO-ALERT, este necesara actualizarea sistemului de operare iOS la versiunea 12.1.2. Capacitatea de a primi mesajele RO-ALERT variaza in functie de modelul telefonului mobil.

Mesajele de avertizare RO-ALERT vor putea fi receptionate numai de modelele de telefoane iPhone ulterioare versiunii 5S inclusiv, conform informatiilor aflate la pagina https://support.apple.com/ro-ro/HT201222.

Pentru a se asigura de compatibilitatea telefonului privind receptionarea mesajelor de avertizare RO-ALERT, posesorii de telefoane mobile tip iPhone trebuie sa verifice daca functia de primire a alertelor este activata in telefon.

Pentru mai multe detalii privind setarile, pot fi accesate site-ul www.ro-alert.ro si recomandarile de pe site-ul oficial Apple https://support.apple.com/ro-ro/HT202743.

Reprezentantii DSU reamintesc ca Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizarii si alarmarii populatiei in situatii de urgenta, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei in caz de urgenta majora. In cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificari, anterior declansarii acestora.

Ulterior producerii cutremurului, in cazul in care acesta genereaza consecinte grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populatiei, cu masuri de protectie adecvate (de exemplu: puncte de distributie a ajutoarelor de urgenta) . De asemenea, informatii legate de intreaga functionalitate a sistemului RO-ALERT pot fi regasite accesand portalul dedicat informarii populatiei www.ro-alert.ro.

S-a lansat portalul Ro-alert.ro, care arata cum trebuie setat telefonul pentru a primi alerte. Luni incepe testarea nationala (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#iPhone Roalert , #urgente