Medicul Cirstoveanu, dat in judecata pentru ca a spus ca nici unele medicamente nu-si fac treaba, nu doar dezinfectantii

Joi, 12 Mai 2016, ora 18:37
8726 citiri
Medicul Cirstoveanu, dat in judecata pentru ca a spus ca nici unele medicamente nu-si fac treaba, nu doar dezinfectantii
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Antibiotice SA intentioneaza sa-l dea in judecata pe medicul Catalin Cirstovanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii M.S. Curie din Bucuresti, dupa declaratiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse in Romania.

"Compania Antibiotice SA a luat la cunostinta declaratia medicului Catalin Cirstovanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva nou nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii M.S. Curie din Bucuresti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse in Romania.

Haos in spitale, dupa scandalul dezinfectantilor diluati: Precizari despre medicamentele din Romania

Antibiotice SA va actiona in judecata aceasta persoana precum si spitalul in cadrul caruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sanatate, pacientilor si producatorilor de medicamente generice din Romania", se mentioneaza intr-un comunicat remis joi de conducerea Antibiotice SA.

Potrivit documentului de presa, medicamentele produse de compania Antibiotice, inclusiv cele antiinfectioase, sunt autorizate pentru punere in piata de autoritatile nationale de reglementare din Europa, inclusiv din Romania, Statele Unite ale Americii, precum si din alte 40 de tari ale lumii, pe baza evaluarii documentatiei medicamentului, intocmita in conformitate cu cerintele de calitate impuse de aceste autoritati.

Scandalul dezinfectantilor, primele rezultate oficiale: Substante diluate de aproape 10 ori

"Afirmatiile facute de dr. Catalin Cirstoveanu referitoare la lipsa de efect a unei intregi clase de antibiotice, medicamente generice, fabricate in Romania sunt de o gravitate extrema. In declaratiile domnului doctor nu sunt indicate dovezi stiintifice realizate in conformitate cu regulile de buna practica in studiul clinic, dovezi pe care sa le fi adus la cunostinta conducerii Spitalului 'MS Curie', Colegiului Medicilor sau autoritatilor din Romania, astfel incat aceste opinii nefondate facute publice pot crea confuzie si incertitudine in special in randul pacientilor", mentioneaza conducerea singurei fabrici de antibiotice din tara, Antibiotice SA, in comunicatul de presa.

Prin intermediul documentului citat, reprezentantii fabricii de antibiotice transmit rugamintea, catre comunitatea medicala, precum si catre Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania sa ia atitudine pro sau contra afirmatiilor facute de medicul Catalin Cirstoveanu.

"Reiteram faptul ca, in lipsa unor dovezi stiintifice fundamentate, pe care deja le-am solicitat conducerii Spitalului 'MS Curie', respectiv domnului manager Daniel Buzatu, vom actiona in judecata atat persoana care a formulat opiniile cu privire la lipsa de efecte a medicamentelor generice si la 'efectul placebo' al unor antibiotice, cat si spitalul in cadrul caruia au fost facute publice afirmatiile", se mentioneaza in finalul comunicatului de presa.

Semnalul de alarma tras de medicul Cirstoveanu

Reactia vine dupa ce medicul Cirstoveanu a declarat intr-un interviu pentru Republica.ro, ca nu doar dezinfectantii din spitale reprezinta o problema.

Dr. Cirstoveanu a atras atentia ca medicamentele generice cu care ne tratam au zero eficacitate.

"Faceti, va rog, teste si la medicamente! Stiu medicamente generice al caror import e protejat de politicieni care nu-si fac efectul. Deloc nu au efect! Sint convins ca vorbim despre acelasi lucru! Mor oamenii din aceasta cauza", a spus medicul.

El s-a declarat socat si revoltat si de rezultatele testelor pe dezinfectanti, care au confirmat ancheta jurnalistica a lui Catalin Tolontan potrivit careia substantele sunt diluate si de 10 ori.

"Sunt socat. Ma simt batjocorit. Noi ii spalam pe copii din cap pina in picioare cu aceste substante. Acum imi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum in substante! Este incredibil! Si ma gindesc la un singur lucru. As fi salvat mai multi copii. Mult mai multi! Nu-mi vine sa cred. Acum inteleg. Stiti, la noi la ATI vin copii colonizati si cu doua, trei bacterii. Am fost la analize cu ei in Germania si mi-au spus ca nu au vazut asemenea bacterii.

Suntem tratati ca niste gunoaie! Este incredibil. As fi salvat mai multi copii. Cei care ne conduc nu dau nici un ban pe noi! Asa imi explic de ce ei fug si se opereaza numai in strainatate. Probabil ca ei stiu ceva", a mai spus medicul Cirstoveanu in interviul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Antibiotice judecata Cirstoveanu, #medicamente spitale dezvaluiri Cirstoveanu , #spitale