Masini blocate in zapada pe Transalpina: Pasagerii sunt in haine de vara si nu mai au incalzire

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 10:26
6306 citiri
Masini blocate in zapada pe Transalpina: Pasagerii sunt in haine de vara si nu mai au incalzire
Foto: Facebook/ Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont

Salvamontistii din judetul Gorj intervin, marti, pentru salvarea mai multor persoane ramase blocate cu masinile pe Transalpina, din cauza zapezii. Deocamdata nu se cunoaste exact numarul persoanelor aflate in aceste masini, insa primele informatii arata ca unele autoturisme nu mai au combustibil pentru incalzire.

Potrivit reprezentantilor Salvamont Gorj, o interventie este in derulare in zona inalta a masivului Parang, pe Transalpina, pentru acordarea primului ajutor si salvarea mai multor persoane surprinse, in noaptea de luni spre marti, de caderile de zapada si ramase blocate cu autoturismele in caldarea Urdele.

"Drumarii actioneaza cu utilaje pentru a desface drumul, iar salvamontistii s-au deplasat in zona cu o ambulanta Salvamont apoi continuand drumul pe jos pentru a ajunge in locul unde sunt blocate masinile.

Unele masini nu mai au combustibil si nu mai pot face caldura, iar o parte dintre cei surprinsi in ele sunt imbracati de vara", arata sursa citata.

Deocamdata nu se stie exact cate persoane sunt in aceste masini.

Pe sosea este asternut un strat de circa 10-15 centimetri de zapada si pe foarte multe portiuni s-a format gheata.

Vezi si Doi turisti blocati in Fagaras au fost recuperati de salvamontisti. Un tanar e in stare critica

Drumarii au inceput deszapezirea pe Transfagarasan

Pe de alta parte, drumarii au inceput, marti dimineata, sa deszapezeasca Transfagarasanul, pe anumite portiuni ale soselei zapada viscolita depasind 10 centimetri, potrivit Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov.

"Colegii nostri de la Districtul Balea actioneaza pe Transfagarasan de azi dimineata cu un utilaj cu lama si material antiderapant. Stratul de zapada depaseste 10 cm pe alocuri, dar dupa deszapezire va oferi conditii sigure pentru circulatie. Totusi, daca aveti drum pe acolo, sa va asigurati ca aveti anvelope de iarna", este mesajul publicat in dimineata acestei zile, pe pagina de Facebook a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov.

Potrivit Agerpres, pe Transfagarasan se circula in conditii de iarna.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#persoane blocate Transalpina , #zapada