Mama Luizei a aflat de la televizor ca raportul IML e neconcludent. Va cere expertiza internationala a oaselor: Nu am incredere

Sambata, 17 August 2019, ora 11:50
3662 citiri
Mama Luizei a aflat de la televizor ca raportul IML e neconcludent. Va cere expertiza internationala a oaselor: Nu am incredere
Foto: captura video Youtube/Realitatea TV

Mama Luizei, Monica Melencu, a declarat, ca nu are incredere in raportul INML potrivit caruia nu a putut fi identificat profil ADN de pe oasele din padure si va cere o expertiza internationala pentru a fi sigura daca ramasitele apartin sau nu fiicei sale.

"Concret nu mi-au spus nimic, iar eu cred ca normal ar fi fost sa vina cineva sa ne anunte si pe noi oficial, nu au anuntat nici macar in al zecelea ceas sa stim despre ce este vorba, iar parerea mea este ca fetele sunt vii. Pana nu am ceva concret, tu spui ca am gasit un dinte, cenusa aceea, concret daca fac o inmormantare o fac crestineste, asta-i copilul meu sa stiu unde ma duc, dar tu imi spui ca ai gasit, ca sunt umane intre 15 si 19 ani, auzim de 4 luni verdictul acesta", a declarat, pentru Mediafax, mama Luizei Melencu.

Potrivit Digi24, femeia a aflat de la televizor vestile si niciun oficial nu a stat de vorba cu ei despre acest raport.

Monica Melencu a spus pentru Mediafax ca va cere o contraexpertiza internationala.

"Nici nu se pune problema, pana acum nu s-a spus nimic de Luiza. De Luiza nu am auzit nimic ca e moarta sau vie, noi suntem supusi sa suportam si una si alta pentru ca atat ne-a mai ramas. Nici nu ma las, nu am incredere, pur si simplu, vorbim cu domnul Tonel Pop (avocatul familiei, n.r.) dar va dati seama noi nu am primit inca nimic concret, este normal. Noua nu ni s-a spus ca este moarta, au luat osemintele, rezultatul s-a dat, nu a spus ca e al Luizei. O sa faca alta. Pana in momentul acela eu o sa cred ca fiica mea este vie", a mai spus mama Luizei.

Imediat dupa anuntul DIICOT, si bunicul Luizei a facut declaratii la Caracal, unde a spus ca INML a gresit.

"Numai anomalii, tampenii, prostii. (...) Nu au curajul. Sunt lasi. Asta e adevarul, am spus de la inceput. Sa le fie rusine (procurorilor DIICOT, n.red.) . Sunt platiti sa isi faca datoria. Am fost mintiti, tot timpul invartiti. Am convingerea ca ei au stiut din prima clipa ce se intampla la Caracal, ca Luiza a fost rapita si acolo e o sleahta de nemernici, ca nu poti sa ii numesti altcumva. (...) Am facut afirmatia ca vom merge la alte laboratoare, in alta tara, indiferent unde. Ei au inteles lucrurile ca ii vom face de ras. Sa isi faca datoria, nu sa ne minta", a spus bunicul Luizei.

Avocatul spune ca expertii IML pot afla in zile, expertii il contrazic

La randul sau, avocatul Tonel Pop a spus ca specialistii INML ar fi trebuit sa anunte cu mult timp inainte ca oasele gasite in padure sunt prea calcinate si nu poate fi identificat un profil ADN din ele.

"Nu le trebuiau atatea zile pentru a spune chestia asta. Cred ca au inceput sa ia mult mai in serios aceste rezultate. Faptul ca s-a vorbit despre expertize internationale, faptul ca aceste lucruri, tara e pur si simplu revoltata, cred ca i-a facut sa fie mai atenti si sa nu isi mai dea cu presupusul.

Cred ca este ceva putin ciudat in expertiza facuta, unde a fost indicata Alxandra si acum au fost mult mai atenti si mult mai precauti, asta cred eu. Sunt si alte probe care pot fi supuse ADN-ului si trebuie sa asteptam sa vedem daca din aceste probe, altele decat cele supuse in acest moment, pot sa extraga ADN-ul.

Dar nu sa stam cu saptamanile, pentru ca dansii isi dau seama intr-o singura zi daca pot extrage sau nu, nu le trebuie atatea zile si dupa aceea sa faca raportul nu stie cate zile, il da la DIICOT, mai sta nu stiu cate zile", a spus avocatul familiei Luizei, la Antena3.

In schimb, expertii intervievati de Digi24 au aratat ca astfel de analize dureaza luni de zile si ca ar trebui evitata supramediatizarea cazului, tocmai pentru a permite ragazul necesar pentru aflarea adevarului.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Monica Melencu declaratie raport IML DIICOT , #crima