Mai multi liceeni din Maramures produc viziere pentru medici si farmacisti cu o imprimanta 3D

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 15:48
16882 citiri
Mai multi liceeni din Maramures produc viziere pentru medici si farmacisti cu o imprimanta 3D
Foto: Facebook/Robocorns #ro004

O echipa de liceeni confectioneaza viziere de protectie impotriva COVID-19 cu ajutorul unei imprimante 3D.

"Robocorns", echipa maramureseana de robotica a Colegiului National "Vasile Lucaciu" Baia Mare isi propune sa confectioneze cat mai multe viziere pe care sa le distribuie medicilor si personalului medical din spitalele locale, medicilor de familie, farmacistilor si tuturor celor care au nevoie de protectie impotriva virusului care a schimbat modul de viata al intregii omeniri, intr-un timp atat de scurt.

Din nefericire, izolarea impusa de reglementarile aflate in vigoare ii impiedica pe liceeni sa se intalnasca, insa acest lucru nu reprezinta un impediment in ajutorul pe care il pot oferi. In timp ce imprimantele printeaza la foc continuu, membrii "Robocorns" incearca sa gaseasca si alte metode si modele de viziere care sa necesite un timp mai scurt de confectionare, pentru a putea raspunde tuturor cererilor in cel mai scurt timp si in cel mai eficient mod.

Tinerii primesc ajutor, constand in materiale, din partea mai multor companii, dupa cum anunta echipa, intr-un comunicat.

"Nu cu mult timp in urma, nu ne-am fi imaginat ca vom trai vremuri ca cele prin care umanitatea trece acum, fapt pentru care este admirabil ca unul dintre cele mai importante lucruri invatate in cadrul proiectului FTC, de catre participanti, a fost munca in echipa.

Au fost mai multe firme care au raspuns apelului lansat de echipa Robocorns si au furnizat elementele necesare in confectionarea vizierelor, de la folie transparenta, filament pentru imprimantele 3D si pana la elasticul de sustinere, iar cuvantul de ordine al acestor zile este: 'Solidaritate'. Multumirile intregii echipe se indreapta spre firmele: UACE, Electrosistem, Printmasters, BDM, Drupanel, Godarec, Geplast, Fablab, Zimbru Comert Online, Fimament 3D Hobby Market, Spot Market, Form Werk, Anemona Com SRL, Stil Aura, Mons Medium", arata membrii echipei Robocorns.

Acestia nu sunt singurii care ofera o mana de ajutor spitalelor. Si membrii echipei de robotica InfO1 Robotics din Prahova fac de cateva zile acelasi lucru. Tinerii produc vizierele cu imprimanta 3D si le trimit catre unitatile medicale din Prahova.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#liceeni viziere medici imprimanta3D, #liceeni viziere imprimanta 3D , #vesti bune