MAE confirma ca trei romani din Italia au coronavirus

Vineri, 06 Martie 2020, ora 13:56
4221 citiri
MAE confirma ca trei romani din Italia au coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta vineri ca, pana acum, au fost depistat trei romani cu coronavirus in Italia.

Cei trei romani se afla in Treviso, Cremona si Bologna.

"Potrivit datelor obtinute in cursul zilei de ieri de catre reprezentantii Ambasadei Romaniei la Roma si ai oficiilor consulare la nivel local, pana in prezent, au fost identificati 3 cetateni romani printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Astfel, Consulatul General al Romaniei la Trieste a fost informat de catre autoritatile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz in regiune, persoana avand dubla cetatenie, romana si a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritatile locale de la Cremona au confirmat existenta unui cetatean roman depistat pozitiv in regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoana cu dubla cetatenie romano-italiana, a fost confirmat in Bologna, in provincia Emilia-Romagna", anunta MAE intr-un comunicat de presa.

MAE mai transmite ca Ambasada Romaniei la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum si oficiile consulare romane din Italia continua demersurile specifice pentru obtinerea unor informatii suplimentare din partea autoritatilor italiene cu atributii in gestionarea situatiei.

Totodata, MAE reitereaza importanta respectarii cu strictete a recomandarilor autoritatilor italiene.

"In acest context, MAE reaminteste ca cetatenii romani din strainatate care doresc sa solicite informatii despre modul in care se manifesta virusul COVID-19, modalitati de prevenire a imbolnavirii si conduita preventiva, pot apela numarul +4021.320.20.20. Linia telefonica este destinata strict informarii cetatenilor romani si nu este un numar de urgenta.

De asemenea, informatii actualizate sunt disponibile si pe site-ul MAE, in sectiunea dedicata COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759)", se mai arata in comunicat.

Vezi si Un roman din Spania are coronavirus

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#romani coronavirus Italia , #coronavirus