Lucrurile bune care se intampla

Joi, 02 Aprilie 2020, ora 12:15
17470 citiri
Lucrurile bune care se intampla
Foto: Pixabay

In cautarea lucrurilor bune care se intampla, astazi aflam ca organizatia Crucea Rosie Romana a mai primit 100.000 de euro, ca Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava a capatat un ventilator si echipamente de protectie si ca putem spera la un miliard de vaccinuri menite sa combata pandemia.

In plus, marii producatori industriali incep sa lase deoparte core business-ul lor si sa produca... echipamente medicale.

Vesti bune si pentru cei varstnici: cu doar un telefon, ei isi pot asigura acum cumparaturile necesare de la Kaufland, cu livrare gratuita acasa.

Nu in ultimul rand, in sfarsit, aflam ca STS a implementat tehnologia care permite localizarea apelurilor de urgenta la 112.

Sphera Franchise Group doneaza 100.000 de euro catre organizatia Crucea Rosie Romana

Sphera Franchise Group a facut, miercuri, o donatie de 100.000 de euro catre Crucea Rosie Romana pentru achizitia de echipament medical - ventilatoare folosite pentru pacientii diagnosticati pozitiv cu coronavirus si echipamente de protectie pentru cadrele medicale.

De asemenea, compania a trimis produse KFC si Pizza Hut pentru angajatii Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si personalului medical din cadrul Institutului National de Boli Infectioase - "Prof. Dr. Matei Bals".

De altfel KFC, Pizza Hut si Taco Bell au donat alimente catre ONG-uri din tara pentru a sustine persoanele provenind din medii dezavantajate.

Spitalul Suceava primeste ventilator si echipamente de protectie

Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 si zeci de pacienti si-au pierdut viata, va primi, prin intermediul mecanismului de urgenta deschis de Salvati Copiii Romania, o prima transa de echipamente de protectie si aparatura medicala vitale: un ventilator de suport respirator, patru injectomate si echipamente de protectie constand in manusi chirurgicale, masti de protectie, viziere, combinezoane de protectie, bonete, botosi si 375 kg de dezinfectanti de nivel inalt pentru suprafete/instrumentar medical si aeromicroflora.

Costul total al dotarii este de 46.850 de euro, cu o finantare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group.

La Timisoara a ajuns aparatul de testare PCR din Coreea de Sud

Aparatul instalat la Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babes" va putea procesa pana la 500 de teste in 16 ore, crescand capacitatea de testare la nivelul judetului.

Este esential sa existe mijloace si capacitate mare de testare in zonele cele mai apropiate de granite si, implicit, cele mai vulnerabile.

Aparatul este rezultatul contributiei sponsorilor BRD Groupe Societe Generale, precum si al partenerilor de la Fundatia Comunitara Timisoara.

Un miliard de vaccinuri global pentru combaterea de urgenta a pandemiei

Johnson & Johnson anunta oficial un candidat principal pentru vaccinul COVID-19, realizat datorita unui parteneriat de referinta cu Departamentul de Sanatate si Servicii Umane al SUA.

In acelasi timp, compania isi ia angajamentul de a asigura un miliard de vaccinuri pentru combaterea de urgenta a pandemiei in intreaga lume.

Airbus produce viziere pentru spitale

Cele mai multe centre Airbus din Spania si-au unit fortele pentru a produce rame de viziere prin imprimare 3D, care vor fi livrate personalului medical, ca parte a echipamentului individual de protectie impotriva Covid-19.

Peste 20 de imprimante 3D lucreaza zi si noapte.

Sute de viziere au fost deja produse si expediate spitalelor din vecinatatea facilitatilor de productie ale Airbus din Spania.

Airbus se bazeaza pe un design patentat pentru a produce ramele vizierelor, folosind materiale plastice de tip PLA.

Lamborghini incepe productia de masti chirurgicale si viziere

Automobili Lamborghini transforma departamentele fabricii sale de automobile super sport din Sant'Agata Bolognese in spatii pentru productia de masti chirurgicale si viziere de protectie din plexiglas, potrivit unui comunicat.

Vizierele medicale vor fi realizate in cantitatea de 200 de unitati pe zi, folosind imprimante 3D, in cadrul fabricii de productie de fibra de carbon si in departamentul de Cercetare si Dezvoltare.

Kaufland si Glovo lanseaza o linie telefonica cu livrare GRATUITA cu plata la domiciliu pentru VARSTNICI

Cu sprijinul Fundatiei Regale Margareta a Romaniei, Kaufland Romania si Glovo ofera persoanelor de peste 65 de ani si celor cu dizabilitati posibilitatea sa comande telefonic, printr-o linie speciala dedicata.

Kaufland Romania va asigura livrarea gratuita la domiciliu si plata ramburs a produselor, pentru a-i sprijini in aceasta perioada. Acestia pot apela la numarul de telefon 0720.00.95.95 (tarif normal), in intervalele luni-sambata: 08:30-21:30 si duminica: 08:30-20:00 si pot plasa comenzi, la o distanta de maximum 6 km fata de magazinele Kaufland implicate in acest program.

Achitarea produselor se va face in numerar, la livrare, pentru a veni in sprijinul varstnicilor care nu folosesc instrumente digitale de plata.

Linia telefonica creata este momentan disponibila in toate cele 14 orase din reteaua Glovo - Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Craiova, Constanta, Sibiu, Arad, Ploiesti, Oradea, Braila, Galati si Pitesti.

STS a implementat tehnologia care permite localizarea apelurilor de urgenta la 112

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), in colaborare cu operatorii de telefonie mobila si in parteneriat cu Google si Apple, au implementat tehnologia Advanced Mobile Location (AML) pe smartphone-uri, care permite transmiterea catre 112 a coordonatelor geografice asociate locului din care se suna la serviciul de urgenta.

AML vine si in sprijinul persoanelor cu dizabilitati de auz si/sau vorbire care pot trimite SMS la 113 de pe telefoanele cu sistem de operare Android.

O.D.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#vesti bune, #lucrurile bune care se intampla , #vesti bune
Comentarii