Lucrurile bune care se intampla

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 11:51
28172 citiri
Lucrurile bune care se intampla
Foto: Pixabay

Vestile bune de astazi vin in special din zona medicala. Aflam ca incepand din 2021 am putea avea un vaccin pentru coronavirus, ca americanii au dezvoltat si aprobat un test rapid si portabil pentru a detecta mai usor virusul si ca IKEA, cu o capacitate uriasa de productie, se orienteaza catre echipamente medicale.

Desigur, avem vesti zilnic de la companii, iar astazi ne-au atras atentia Cramele Recas care au donat trei ventilatoare mecanice catre Spitalul "Victor Babes" din Timisoara, iar pentru Spitalul Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" din Timisoara au donat doua aparate de ventilatie mecanica, 750 filtre HEPA si HMEF, doua aparate de dezinfectie cu aburi si opt cutii a 20 de bucati de kituri-circuit de unica folosinta pentru anestezie adulti.

Nu in ultimul rand, brandurile incep sa ajute asociatiile care fac eforturi uriase pentru a-i sprijini pe nevoiasii tarii, in aceste momente

Johnson & Johnson incepe testarea pe oameni a vaccinului anticoronavirus pana in septembrie

Johnson & Johnson, gigantul farmaceutic care lucreaza la propriul vaccin pentru noul coronavirus, vrea sa inceapa testarea pe oameni pana in luna septembrie a acestui an.

Conform unui anunt al firmei, compania vrea sa faca vaccinul disponibil pentru utilizarea de urgenta la inceputul lui 2021, transmite CNN.

Americanii aproba un test portabil pentru coronavirus cu rezultate in 5 minute

Administratia Americana a Medicamentelor si Alimentelor a aprobat in regim de urgenta folosirea celui mai rapid test pentru coronavirus. ID NOW COVID-19 este un test molecular de tip point-of-care, asta insemnand ca poate fi realizat aproape de locul de ingrijire a pacientului, nu doar in laborator, scrie Health Romania.

Astfel, noul aparat poate arata un rezultat pozitiv in doar 5 minute, in timp ce rezultatul negativ apare dupa 13 minute.

Datorita dimensiunilor si fiabilitatii sale, aparatul de testare este potrivit pentru spitale, clinici, cabinete si poate fi transportat oriunde este nevoie de el.

IKEA a inceput sa produca echipamente de protectie pentru angajatii din sectorul medical

IKEA, cel mai mare brand de mobilier din lume, a anuntat marti ca a inceput sa produca echipamente de protectie, precum sorturi si viziere, pentru angajatii din sectorul medical care lupta impotriva raspandirii noului coronavirus, informeaza Reuters.

Cramele Recas sustin spitalele din Timisoara cu donatii in valoare de 88.000 de euro

Intr-o perioada incerta, in care este necesara implicarea intregii societati, Cramele Recas sustin cadrele medicale in lupta impotriva pandemiei COVID-19, prin 2 donatii de echipamente si aparatura medicale.

Spitalele care primesc aceste donatii sunt ambele din Timisoara: Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" si Spitalul Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu".

Companiile E.ON din Romania contribuie cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

Un prim pas a fost deja facut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Judetean Mures pentru achizitia unui echipament complet de testare, specific pentru COVID - 19. Aparatul va suplimenta echipamentele medicale existente in acest moment, astfel reducandu-se timpul de diagnostic. Acesta poate prelucra 50 de probe simultan, timpul total de prelucrare fiind de 7 - 8 ore

Milluu ofera gratuit #LocuintePentruMedici

Aplicatia de inchiriere de apartamente - Milluu va pune gratuit la dispozitia medicilor si personalului sanitar din spitalele bucurestene aflate in linia intai in lupta cu COVID-19, apartamente si garsoniere in care acestia sa poata locui temporar, pe perioada starii de urgenta.

Pentru a adera la initiativa #LocuintePentruMedici, Milluu invita proprietarii sa adauge apartamente si garsoniere in aplicatie, fiind esential in aceasta perioada sa existe suficiente spatii disponibile pentru a fi contractate.

Medicii si personalul sanitar care au nevoie de spatii temporare de locuit trebuie sa solicite acest lucru folosind contactele de mai jos:

Email: medici@milluu.com

https://www.facebook.com/milluuapp/

http://milluu.com/locuintepentrumedici

Telefon: 0799 141 587

Olympus se alatura asociatiilor umanitare si doneaza peste 300,000 de iaurturi natur

Producatorul de lactate Olympus doneaza peste 300.000 de iaurturi natur catre asociatii si fundatii umanitare din Brasov si din tara.

Olympus se alatura, astfel, organizatiilor non-profit care, in aceasta perioada, se dedica ajutorarii persoanelor afectate de COVID-19, aflate in dificultate, fara locuri de munca, ingrijirii varstnicilor din azile si copiilor: Asociatia Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor, convoiul umanitar din Campania Pretuieste Viata (prin Asociatia Aici pentru Tine), Asociatia Taxiul cu Bomboane, precum si altor asociatii din zona Brasovului (Kastel, Kindernest, Speranta pentru Copii, Bucuria Darului, Aici pentru Tine).

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#lucruri bune, #vesti bune , #vesti bune