Iarna a pus stapanire pe Romania: Drumuri si scoli inchise, localitati fara curent, acoperisuri smulse de vant

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 22:33
21547 citiri
Iarna a pus stapanire pe Romania: Drumuri si scoli inchise, localitati fara curent, acoperisuri smulse de vant
Foto: Arhiva Ziare.com

Iarna s-a instalat de putina vreme in toata tara, dar deja au aparut probleme. In prezent sunt in vigoare trei atentionari, doua de tip cod portocaliu si una de tip cod galben, valabile pentru mai bine de jumatate din tara.

Mai multe drumuri sunt inchise si numaroase localitati au ramas fara curent electric.

Toate porturile din Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic, iar pe Aeroportul Otopeni mai multe zboruri au fost anulate sau au intarzieri.

De asemenea, cursurile au fost suspendate in mai multe scoli situatia se va repeta si vineri.

In plus, joi dimineata in Vrancea un barbat a fost gasit mort in zapada.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT situatia din tara:

23:20 - Autoritatile din Tulcea au reusit deblocarea masinilor care au ramas inzapezite pe Drumul National 22, intre Tulcea si Cataloi. 94 de autovehicule nu au mai putut inainta din cauza zapezii si viscolului, in zona intervenindu-se mai multe ore pentru curatarea carosabilului, informeaza News.ro. Masinile circula in coloana si se indreapta catre Tulcea, iar DN 22 ramane in continuare inchis circulatiei.

22:27 - Iata situatia drumurilor din tara si a mersului trenurilor la ora aceasta:

4 drumuri nationale sunt inchise, toate din judetul Tulcea, respectiv DN 22 D Horia - Izvorul Cerbului, DN 22 A Harsova (Constanta) - Ciucurova (Tulcea), DN 22 Tulcea - Cataloi, unde sunt inzapezite 12 autovehicule, si DN 22 F Horia-Nalbant.

De asemenea, pe opt sectoare de drum sunt restrictii de circulatie pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone: DN 3 Ostrov - Murfatlar si DN 22 C Cernavoda - Murfatlar, in judetul Constanta, DN 22E Garvan - IC Bratianu, DN 22D Macin - Mircea Voda, DN 22 D Ciucurova - 2 Cantoane si DN 22 Smardan - limita judetul Constanta, in judetul Tulcea.

In plus, circulatia este restrictionata pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DJ103A Brasov - Tarlungeni si DJ103B Sacele - Tarlungeni.

Sunt inchise 13 drumuri judetene in Caras-Severin, Vaslui si Tulcea. Este vorba despre DJ 608A Telescaun - Muntele Mic (Caras-Severin), DJ 284 Arsura - Ghermanesti, DJ224A Rosiesti-Rosiesti Gara; DJ 247 Codaesti - Danesti; DJ 243 Ciocani - Crang si DJ 246 Tacuta - Focsasca (Vaslui) si DJ222C Murighiol- Agighiol, DJ222 Jurilovca -2Cantoane, DJ223A Enisala -Babadag, DJ 229 Sarighioi- Zebil, DJ 222E Sarighiolde Deal - Casimcea, DJ 222G Daeni -Fagarasu Nou si DJ 222F Daeni - Peceneaga (Tulcea).

In judetul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente. In judetul Vaslui, sunt inchise DC 16 Arsura - Mihail Kogalniceanu si DC 4 Rebricea -Draxeni.

Circulatia feroviara a fost reluata pe un fir, pe Magistrala 300, iar intre statiile de cale ferata Comarnic si Valea Larga se circula in cascada.

I.R. nr. 8655 Constanta - Tulcea este blocat cu 50 de pasageri, din cauza viscolului, pe linia de cale ferata 804 intre statiile Cataloi si Tulcea.

22:06 - 50 de calatori sunt blocati in trenul Constanta - Tulcea, care nu mai poate inainta din cauza viscolului, potrivit Politiei Romane.

"I.R. nr. 8655 Constanta-Tulcea este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferata 804 intre statiile Cataloi si Tulcea. In tren se afla 50 de calatori", arata Politia Romana.

Potrivit sursei citate, in zona este asteptata o locomotiva pentru a duce garnitura de tren in statia Tulcea.

21:50 - Peste 350 de localitati din 18 judete sunt nealimentate cu energie electrica, iar traficul fluvial este in continuare inchis, au anuntat reprezentantii MAI.

19:27 - Peste 12.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, politisti si jandarmi, actioneaza, joi seara, cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situatiilor de urgenta ce apar din cauza fenomenelor meteo, anunta MAI.

18:53 - La peste 1.800 de metri altitudine, in Muntii Fagaras si Bucegi riscul producerii de avalanse este de gradul 4 pe o scara de la unu la cinci. La altitudini mai mici riscul este insemnat, fiind de gradul 3.

La ora 14:00, stratul de zapada masura 162 centimetri la Balea-Lac, 124 centimetri la Varful Omu, 53 centimetri la Fundata, 51 centimetri la Predeal si 48 centimetri la Sinaia.

Salvamontistii recomanda turistilor sa nu se aventureze in afara partiilor amenajate si sa nu paraseasca zona cabanelor.

18:50 - Meteorologii au actualizat, joi, avertizarea cod portocaliu de vant puternic si zapada troienita, anuntand fenomene extreme pentru 13 judete, pana la ora 23:00.

Vezi aici ce zone sunt vizate

18:38 - Iata este la aceasta ora situatia traficului rutier si feroviar:

Potrivit IGPR, sunt inchise opt drumuri nationale din judetul Tulcea, respesctiv DN 22D Macin - Mircea Voda, DN22D Ciucurova - 2 Cantoane, DN22D Horia - Izvorul Cerbului, DN22A Harsova (Constanta) - Ciucurova (Tulcea), DN22 Isaccea - Somova, DN22 Smardan - limita jud. Constanta, DN22E Garvan - I.C. Bratianu si DN22F Horia - Nalbant.

Alte sase tronsoane de drumuri nationale raman cu restrictii pentru autoturismele cu masa totala mai mare de 3,5 tone, pe DN 22 Smardan - Isaccea, DN 22C Cernavoda - Murfatlar, DN 22D Macin - Horia, DN 22E Garvan - IC Bratianu, DN 3 Ostrov - Murfatlar, DN 38 Agigea - Negru - Voda.

De asemenea, raman inchise din cauza conditiilor meteo 12 drumuri judetene: DJ 608A Telescaun - Muntele Mic (judetul Caras Severin), DJ284 Arsura - Ghermanesti, DJ224A Rosesti - Rosesti Gara si DJ244E Botesti - Miclesti (judetul Vaslui), DJ714 Moroieni - Platou Bucegi (judetul Dambovita), DJ222C Murighiol - Agighiol, DJ222 Jurilovca - 2Cantoane, DJ223A Enisala - Babadag, DJ 229 Surighioi - Zebil, DJ 222E Surighiol de Deal - Casimcea, DJ 222G Daeni - Fagarasu Nou, DJ 222F Daeni - Peceneaga (judetul Tulcea).

Alte trei drumuri comunale sunt inchise in judetul Prahova, pe DC134 Cota 1400, din cauza zapezii abundente, iar in judetul Vaslui sunt inchise DC 16 Arsura - Mihail Kogalniceanu si DC 4 Rebricea - Draxeni.

In ceea ce priveste traficul feroviar, circulatia este in continuare oprita pe Magistrala 300, intre statiile de cale ferata Busteni si Brasov. Trenurile IR 1528 Sibiu-Bucuresti Nord si IR 1632 Brasov - Bucuresti Nord au ramas in gara Busteni.

18:05 - Florentin Daciu, purtatorul de cuvant al ISU Tulcea-Delta, anunta la Digi24 ca 50 de masini sunt blocate in nameti, intre Cataloi si Tulcea. Autoritatile fac tot ce pot, insa si utilajele raman inzapezite. Pompierii au reusit sa ajunga la o femeie gravida si sa o duca la spital.

17:54 - Aproximativ 100 de localitati si 77.000 de case din trei judete sunt joi seara fara energie din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Cea mai grava situatie se inregistreaza in zona Dobrogei, dupa cum a anuntat ministrul Energiei, Toma Petcu, citata de Digi 24.

17:40 - In Constanta, peste 20 de copaci au fost rupti de vant, pe parcursul zilei si sase panouri publicitare au fost deteriorate sau daramate, anunta News.ro.

17:35 - Joi seara, ANM a emis si o atentionare de tip cod galben de vant si ninsori valabila vineri de la ora 01:00 pana la ora 15:00. Aceasta vizeaza judetele Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Satu Mare, Maramures, Mures, Suceava, Bistrita Nasaud, Harghita si Neamt.

17:30 - ANM a emis o noua atentionare de tip cod portocaliu de vant puternic, ninsori viscolite si zapada spulberata, pentru Hunedoara, Gorj, Sibiu, VAlcea, Arges, Brasov, Covasna, Buzau, Prahova si Tulcea, si una de tip cod galben valabil pentru Vaslui, Galati, Vrancea, Braila si Constanta. Codul portocaliu a intrat in vigoare la ora 17:00 si expira la ora 23:00. Cel galben a intrat in vigoare la ora 17:00 si expira in noaptea de joi spre vineri la ora 01:00.

mai multe judete din centrul tarii si pentru judetul Tulcea. Alte zone din estul tarii sunt sub atentionare cod galben.

Potrivit ANM, joi, la ora 17, a intrat in vigoare o atentionare cod portocaliu pentru zona Carpatilor Meridionali si Carpatii de Curbura, unde se va semnala vant puternic, iar zapada va fi troienita.

De asemenea, este vizat si judetul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, viteza vantului la rafala va depasi 80...90 km/h, iar pe creste se vor mai atinge 100 - 120 km/h troienind zapada. In judetul Tulcea vor mai fi rafale ale vantului de 80...90 km/h, temporar va ninge si va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusa.

Atentionarea este valabila pana vineri, la ora 23.

Este in vigoare si o atentionare cod galben, valabila pana joi la ora 1:00, fenomenele vizate fiind de intensificari sustinute ale vantului, zapada spulberata in judetele Vaslui, Vrancea, Galati, Braila si Constanta.

In a doua parte a noptii si in Carpatii Meridionali, Carpatii de Curbura si in judetul Tulcea vor mai fi intensificari ale vantului cu viteze la rafala, in general, intre 60 si 80 km/h, spulberand zapada.

17:12 - Drumul national dinspre Vaslui spre Iasi este, din nou, blocat dupa ce o masina de deszapezire s-a rasturnat. Pana la urma masina a ajuns intr-un sant de pe marginea drumului, dar pentru o perioada destul de lunga de timp, drumul a fost blocat pe ambele sensuri pana cand s-a reusit deblocarea unui sens de mers, transmite Vremea Noua.

17:05 - Dupa avertismentul transmis de Carmen Dan si meteorologii avertizeaza ca exista risc mare de producere de avalanse la peste 1.800 de metri altitudine in muntii Bucegi si Fagaras, fiind vizata si zona turistica Balea Lac, unde este cel mai mare strat de zapada din judetul Sibiu, de 162 centimetri, conform Agerpres.

"Declansarea avalanselor este probabila chiar si printr-o slaba incarcare pe numeroase pante suficient de inclinate. In anumite situatii, sunt asteptate declansari spontane de avalanse medii si mari", se arata intr-o informare remisa de Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud.

16:55 - Iata care este situatia drumurilor la ora 16:45, conform Centrului Info Trafic al Politiei Romane:

In judetul Tulcea

- DN 22D Macin - Mircea Voda;

- DN22D Ciucurova - 2 Cantoane;

- DN22D Horia - Izvorul Cerbului;

- DN22A Harsova (Constanta) - Ciucurova (Tulcea);

- DN22 Isaccea -Somova;

- DN22 Smardan -limita jud. Constanta;

- DN22EGarvan- I.C. Bratianu;

- DN22F Horia-Nalbant.

Traficul rutier este restrictionat pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.5 tone pe urmatoarele tronsoane de drum:

-DN 22 Smardan - Isaccea,

-DN 22C Cernavoda - Murfatlar,

-DN 22D Macin - Horia,

-DN 22E Garvan - IC Bratianu,

-DN 3 Ostrov - Murfatlar,

-DN 38 Agigea - Negru - Voda

Au fost inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile urmatoarele drumuri judetene:

In judetul Brasov:

- DJ112A Codlea - Halchiu;

- DJ 103A Brasov- Tarlungeni;

- DJ103B Brasov - Tarlungeni.

In judetul Caras Severin:

- DJ 608A Telescaun - Muntele Mic.

In judetul Vaslui:

- DJ284 Arsura - Ghermanesti;

- DJ224A Rosesti-Rosesti Gara;

- DJ244E Botesti - Miclesti.

In judetul Dambovita:

- DJ714 Moroieni - Platou Bucegi

In judetul Tulcea:

- DJ222C Murighiol - Agighiol

- DJ222 Jurilovca - 2Cantoane

- DJ223A Enisala - Babadag

- DJ 229 Surighioi - Zebil

- DJ 222E Surighiol de Deal - Casimcea

- DJ 222G Daeni - Fagarasu Nou

- DJ 222F Daeni - Peceneaga

In judetul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente.

In judetul Vaslui, este inchis si DC 16 Arsura - Mihail Kogalniceanu si DC 4 Rebricea -Draxeni.

16:49 - Meteorologii au emis si o atentionare nowcasting cod galben de vant valabila pana la ora 20:00 pentru judetele Mehedinti, Olt, Valcea si Dolj.

16:45 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare nowcasting cod portocaliu de ninsoare viscolita, valabila in urmatoarele ore, in judetul Constanta: Navodari, Cogealac, Corbu, Crucea, Fantanele, Gradina, Istria, Lumina, Mihail Kogalniceanu, Mihai Viteazu, Nicolae Balcescu, Pantelimon, Sacele, Targusor, Vulturu.

16:35 - Trei trenuri de calatori sunt oprite pe Valea Prahovei din cauza unui pom care a cazut pe liniile electrice. Un echipaj de interventie se afla la fata locului pentru remedierea problemelor, transmite Agerpres.

16:30 - In Valcea, vantul care a batut cu putere doborand copaci si smulgand mai multe acoperisuri, inclusiv o parte din acoperisul Casei de Cultura din Calimanesti, informeaza News.ro.

16:01 - Tot din cauza vremii, circulatia feroviara este oprita pe Magistrala 300, intre statiile de cale ferata Busteni si Brasov. Trenurile IR 1528 Sibiu-Bucuresti Nord si IR 1632 Brasov - Bucuresti Nord au ramas in gara Busteni, anunta Mediafax.

15:44 - O masina a fost avariata in Constanta, dupa ce un gard s-a prabusit peste ea. Autoturismul era parcat pe trotuar chiar in fata gardului respectiv, informeaza News.ro.

15:42 - Opt autovehicule au fost blocate pe un drum national din judetul Constanta, dupa ce un autotren a derapat si a blocat ambele sensuri de mers, anunta News.ro.

La fata locului au ajuns mai multe utilaje ale Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, care au reusit sa indeparteze autotrenul.

15:39 - Traficul rutier pe DN 67C Novaci-Ranca s-a reluat joi dupa-amiaza, anunta Agerpres.

15:30 - Echipajele ENEL din Hunedoara au fost ajutate de 3 pompieri din cadrul ISU Hunedoara si 2 membri ai Salvamont Hunedoara, care au intervenit cu autoturisme de teren, autosenilata si ATV.

15:26 - La iesirea din localitatea Mihail Kogalniceanu din Tulcea a cazut un stalp, blocand un microbuz cu 12 persoane, informeaza Ziarul de Tulcea.

15:24 - Mai mult ambulante din Prahova au ajuns cu intarzieri mari la pacienti din cauza vremii si a blocajelor din trafic, informeaza Mediafax. Cea mai mare intarziere a fost la un caz din Busteni, respectiv 20 de minute, unde cadrele medicale au fost solicitate pentru o femeie de 84 de ani, in stare de inconstienta. Ambulanta nu a avut pe unde sa treaca, pe DN1, din cauza aglomeratiei.

15:15 - Salvamont Neamt transmite o avertizare valabila pentru vineri, cand zona montana a Judetului Neamt va fi afectata de vant, care va depasi 70 de km/h.

"In aceste conditii in zona inalta viscolul va transporta zapada; in anumite zone troienele deja formate vor ingreuna mult accesul. Va rugam sa porniti foarte devreme in drumetiile planificate, sa evitati traseele cu expunere mare in vant, sa aveti la dvs. dispozitive de iluminat pe baza de baterii alcaline (acumulatorii se descarca foarte repede la temperaturi scazute) alimente, haine de schimb si termos cu ceai cald. Alertati echipele salvamont imediat ce va aflati in dificultate astfel incat orice situatie sa poata fi prevenita din timp iar eventualele interventii se se desfasoare fara ca noaptea sau vizibilitatea sa fie factori agravanti a riscului asumat iar timpul de interventie sa se incadereze in parametri relativi siguri", anunta Salvamont Neamt.

14:56 - Din cauza vantului, tabla de pe acoperisul unui bloc din Eforie Sud a fost smulsa, informeaza Digi 24.

14:55 - Un autoturism si un microbuz au fost avariate in Galati, dupa ce acoperisul metalic al unei piete dezafectate s-a prabusit peste cele doua autovehicule din cauza vantului foarte puternic.

"Din pacate, acoperisul a cazut peste doua masini care erau parcate acolo, insa piata este dezafectata, nu mai sunt tarabe; urmeaza sa fie modernizata, iar acoperisul inlocuit. Am prevazut acest lucru. Am discutat cu proprietarul celor doua masini, care este chirias de-al nostru - are un spatiu comecial; a recunoscut ca nu trebuia sa parcheze acolo", a declarat directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare Galati, Viorica Sandu, citat de News.ro.

14:22 - Drumurile judetene Ghermanesti - Arsura si Codaesti - Danesti din Vaslui, care au fost blocate din cauza ninsorii abundente si a viscolului, au fost redate circulatiei, au anuntat reprezentantii Institutiei Prefectului Vaslui, citati de Agerpres.

14:13 - In zonele de munte, in special in judetul Arges, este risc de avalansa, a anuntat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a recomandat turistilor sa nu plece in drumetii si sa evite traseele inchise.

"As vrea sa transmit o atentionare, anume aceea ca in zonele de munte, in special in zonele din judetul Arges, exista risc de avalanse si este un motiv in plus sa recomandam turistilor sa evite in aceasta perioada drumetiile sau sa se aventureze pe trasee inchise", a declarat Carmen Dan in cadrul unei videoconferinte organizate cu prefectii de judete, conform News.ro.

14:09 - O ambulanta care transporta un pacient catre un spital din Bucuresti a fost implicata intr un accident rutier in Adjud, unde a intrat in coliziune cu un autoturism. Pacientul a fost stabilizat si urmeaza sa fie preluat de un alt echipaj de ambulanta, conform News.ro.

Accidentul a avut loc chiar langa blocul in care inainte cu cateva ore intrase un tir.

14:00 - Un tir s-a rasturnat pe podul Agigea din cauza vantului, transmite Digi 24. Nicip persoana nu a fost ranita in urma acestui incident.

13:50 - Iata care mai este situatia drumurilor la aceasta ora. Cinci drumuri nationale din judetele Gorj si Tulcea sunt inchise din cauza viscolului, restrictii existand pe 8 drumuri nationale, iar 15 drumuri judetele sunt inchise. Circulatia feroviara intre Busteni si Brasov este oprita, noteaza Mediafax.

Potrivit IGPR, in judetul Gorj, DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800, din cauza viscolului puternic. In judetul Tulcea sunt inchise DN 22D, tronson Horia TL - Ciucurova TL, DN22A Harsova (Constanta) - Ciucurova (Tulcea), DN22 Isaccea -Tulcea si DN22F Horia-Nalbant.

Restrictii pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.5 tone exista pe opt drumuri nationale, respectiv DN 22 Smardan - Isaccea, DN 22C Cernavoda - Murfatlar, DN 22D Macin - Horia, DN 22E Garvan - IC Bratianu, DN 2A Harsova - Mihail Kogalniceanu, DN 3 Ostrov - Murfatlar, DN 38 Agigea - Negru - Voda si DN 3C Constanta - Ovidiu.

Sunt, de asemenea, 15 drumuri judetele inchise, 3 in Caras Severin, 4 in judetul Vaslui, unul in Dambovita si 7 in Tulcea.

Conform aceleiasi surse, circulatia feroviara este oprita pe Magistrala 300, intre statiile de cale ferata Busteni si Brasov. Trenurile IR 1528 Sibiu-Bucuresti Nord si IR 1632 Brasov - Bucuresti Nord au ramas in gara Busteni.

13:37 - DJ 253 din Galati este inchis pentru ca utilajele de deszapezire sa poata actiona, iar pe sDJ 251 Blanzi-Certesti si pe DJ 251 Draguseni-Corod se circula cu dificultate. ISU Galati a anuntat si ca in Slobozia, Oancea, Roscani, Blanzi, Corod, M. Kogalniceanu nu este curent electric.

13:25 - Cel putin doua masini dintr-o parcare din Focsani au fost avariate, dupa ce acoperisul unui bloc s-a prabusit peste ele, din cauza vantului foarte puternic, transmite Mediafax. Proprietarii autoturismelor avariate au sunat la numarul unic de urgenta 112 dupa ce au auzit zgomotul puternic provocat de prabusirea acoperisului din tabla si au vazut resturile peste masini.

12:45 - Peste 70 de copaci au fost rupti de vant in judetul Covasna, arborii cazand pe DN11C, intre localitatile Bixad si Turia, anunta Mediafax.

12:13 - Un tir care a derapat a intrat intr-un bloc din Adjud, transmite Digi 24.

Foto: Digi 24

12:02 - Din cauza unor copaci cazuti pe carosabil traficul rutier este restrictionat pe DN1 la intrarea in Comarnic dinspre Ploiesti si pe DN7 Ramnicu Valcea -Sibiu (localiatea Calimanesti), anunta Centrul Info Trafic al Politiei Romane.

11:56 - Traficul pe un sens de mers este blocat la iesirea din Vaslui spre Barlad, dupa ce vagonul unui TIR care circula in zona s-a desprins de capul autotrenului. Pompierii asigura masuri de prevenire si stingere a incendiilor, avand in vedere ca incidentul s-a produs in preajma unei benzinarii, noteaza Agerpres.

11:55 - Secretarul de stat Raed Arafat a transmis prefectilor din judetele afectate de fenomenele meteorologice extreme sa apeleze preponderent pe timpul zilei la bazele aeriene ale MAI pentru interventie daca sunt cazuri la distanta sau in zone greu accesibile, precizand ca la Iasi exista deja conditii limitate de zbor.

11:51 - O ambulanta cu un pacient care era transportat la un spital din Bacau a ramas blocata intr-un sant de pe marginea unui drum din judetul Vrancea, dupa ce autosanitara a derapat din cauza zapezii de pe sosea, informeaza Mediafax. Potrivit reprezentantilor ISU Vrancea, masina de salvare a ajuns cu rotile in santul de pe marginea drumului din localitatea Lespezi, situata in judetul Vrancea, fara ca pacientul sau echipajul medical sa fie raniti.

11:46 - O bucata de acoperis de pe un bloc din Braila a fost smulsa de vantul puternic, anunta purtatorul de cuvant al ISU Dunarea, lt. col. Stefan Stoian, citat de Agerpres.

11:43 - In unele zone din Muntii Bucegi, zapada poate ajunge chiar si la doi metri, conform jandarmilor montani. "In ultimele 48 de ore in Masivul Montan Bucegi a nins, stratul de zapada ajungand la 25 de centimetri, iar in unele locuri chiar si mai mare. Le recomandam turistilor sa aiba autovehiculul echipat pentru conditii de iarna, iar in caz de inrautatire a vremii sa apeleze cu incredere la patrulele de jandarmi din zona sau la 112", au spus jandarmii montani, citati de Adevarul.

11:38 - Un barbat din Iasi a murit, pentru ca ambulanta nu a putut ajunge la el la timp, din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore, informeaza Pro TV.

11:31 - Circulatia autovehiculelor de peste 3,5 tone, inclusiv pentru mijloacele de transport in comun, a fost restrictionata in judetul Constanta pe toate drumurile nationale si judetene, exceptie facand numai A2 si A4. Restrictia se aplica in intervalul orar 11.00 - 17.00 pe toate drumurile judetene, transmite Mediafax.

11:29 - Incepand cu ora 11:30, se redeschide circulatia rutiera pe DN 11C, pentru toate categoriile de vehicule, intre localitatile Targu Secuiesc si Bixad, anunta CNAIR.

11:28 - In Tulcea, un microbuz in care se aflau zece persoane a iesit de pe carosabil si o persoana a fost ranita. O autospeciala de transport personal si victime multiple s-a deplasat in zona pentru a prelua persoanele din microbuz, conform News.ro.

11:25 - Si in Constanta cateva zeci de localitati au ramas fara curent electric si apa din cauza vantului foarte puternic, fiind avariate mai multe linii de alimentare. De asemenea, in judetul Tulcea, 33 de localitati au ramas fara energie electrica, noteaza Mediafax.

11:23 - Avioanele decoleaza de pe Aeroportul International Iasi cu pana la patru ore intarziere din cauza operatiunilor de degivrare, conform Agerpres.

11:18 - 12 copaci au fost doborati de vant in Sinaia, in judetul Prahova, cazand fie pe drum, pe o casa sau pe terasa unui hotel de lux, fara a se inregistra victime, informeaza Mediafax. ISU Prahova a anuntat ca peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de interventie si 176 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina in sprijinul populatiei si autoritatilor locale din judetul Prahova.

11:15 - Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere intervine cu utilaje de deszapezire pe mai multe drumuri din tara si pe autostrazi.

11:05 - Peste 200 de tiruri au ramas blocate pe Valea Prahovei. Coloana de masini se intinde pe cativa kilometri.

11:00 - In judetul Galati, doua tiruri au deparat. De asemenea, un autocar cu 23 de persoane, intre care si un copil de opt ani, a derapat si a ramas blocat pe DJ 253 Cudalbi-Baleni, conform ISU Galati.

10:55 - Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca in mai multe scoli cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile.

"In Galati sunt 15 unitati scolare, in Arges o unitate scolara, in Bacau cinci, in Sibiu - trei, in Vrancea - doua gradinite, in Harghita - trei unitati scolare, in Prahova - una, in Valcea - trei, in Iasi - 15 unitati scolare, in Tulcea - sapte, la Brasov - trei unitati scolare, in Vaslui - 19 si in Constanta - opt", a declarat Pop, potrivit Agerpres.

10:53 - Din cauza ghetii si a vantului puternic toate porturile din judetul Constanta (Midia, Mangalia, Constanta Sud, Constanta Nord si Canal Dunare-Marea Neagra) sunt inchise traficului maritim, respectiv fluvial.

10:50 - Scolile din Sinaia au fost inchise, joi, din cauza vremii.

10:49 - Vremea afecteaza si traficul aerian. Mai multe zboruri de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate sau au intarzieri.

10:47 - Si pe Autostrada Soarelui sunt probleme, dupa ce un un container care nu era bine prins a cazut, blocand traficul. Incidentul a avut loc pe sensul catre Bucuresti al Autostrazii Soarelui, intre kilometrii 120-125 (sensul Fetesti-Drajna).

Foto: Grup Facebook A2 - Autostrada Soarelui

10:46 - Din cauza vremii, un autobuz cu 18 pasageri si un tir s-au rasturnat in Vrancea, joi dimineata. Tot din cauza conditiilor meteo nefavorabil si un tir s-a rasturnat in Vrancea.

10:40 - Peste 10.000 de oameni au ramas fara curent electric in judetele Alba, Arges, Bacau, Braila si Hunedoara, Prahova si Harghita.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#zapada drumuri blocate, #viscol zapada drumuri blocate , #zapada