Lectia invatata de un DJ italian in arest in Romania

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 08:13
15208 citiri
Lectia invatata de un DJ italian in arest in Romania
Foto: Pixabay

DJ-ul italian Leo Vincenzo s-a cait miercuri in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti si sustine ca arestul i-a schimbat viata. Condamnat in prima instanta la 2 ani si 9 luni de inchisoare intr-un dosar de tentativa de trafic de droguri de mare risc, barbatul cere ca pedeapsa sa fie una cu suspendare si este dispus sa munceasca in folosul comunitatii.

Imbracat in costum si camasa, DJ-ul a incercat miercuri la Curtea de Apel Bucuresti sa convinga judecatorii ca si-a invatat lectia dupa ce a fost cercetat de procurorii DIICOT.

Asupra acestuia a fost gasita cocaina la finalul unui concert care a avut loc intr-o statiune de pe litoralul romanesc. Potrivit avocatilor sai, Leo Vincenzo a recunoscut acuzatiile din acest caz si a colaborat cu anchetatorii, tocmai pentru a primi o condamnare cu suspendare.

Contesta condamnarea

Leo Vincenzo a fost retinut, arestat preventiv si arestat la domiciliu din 6 mai 2018.

La sfarsitul lunii septembrie, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat in prima instanta la 2 ani si 9 luni cu executare pentru mai multe infractiuni: tentativa la trafic ilicit international de droguri de mare risc, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei si uz de fals.

Magistratii au dispus confiscarea a 72,79 de grame de cocaina si a sumei de 7.650 de euro gasite asupra DJ-ului. In plus, au mai decis distrugerea unei carti de identitate emisa de autoritatile italiene si folosita de Leo Vincenzo.

Intrega sentinta pe portalul instantelor.

"Era intr-o stare euforica"

Avocatii au insistat miercuri pe faptul ca drogurile gasite la clientul lor erau pentru consum propriu, fapt care a fost recunoscut de acesta. "Era intr-o stare euforica buna, a fost un concert reusit, aplaudat de zeci de mii de oameni. El a cumparat drogurile. Asa sunt artistii", au incercat avocatii sa imbuneze completul de judecata.

Unul dintre avocati a solicitat instantei si restituirea sumei de 7.650 de euro, gasita asupra ui Leo Vincenzo, bani care ar fi fost imprumutati de acesta de la managerul sau.

"Vreti si o pedeapsa cu suspendare, vreti si banii inapoi? Ce mai vreti? Sa dau si drogurile inapoi, sa-l amendez si pe procurorul DIICOT?", s-a amuzat presedintele completului de judecata, de solicitarea neobisnuita.

Vrea sa munceasca in folosul comunitatii

Avocatul a insistat ca Leo Vincenzo este in arest din luna mai si, astfel, si-ar fi executat o buna parte din pedeapsa:

"A realizat ce s-a intamplat. A realizat ca Romania sanctioneaza infractiunile cu droguri. Este un om serios. Puteti stabili sa munceasca in folosul comunitatii. Nu este cazul sa fie plasat in arest in continuare", a pledat acesta.

Pe de alta parte, procurorul DIICOT a explicat magistratilor ca trebuie mentinuta sentinta de 2 ani si 9 luni cu executare in penitenciar, deoarece italianul a fost condmanat pentru 5 infractiuni.

"Inculpatul nu a reusit sa justifice suma de 7.700 de euro, el a depus o factura care nu este concludenta", a insitat procurorul.

Spasit in fata instantei

In ultimul cuvant, DJ-ul a explicat spasit ca in ultimile 7 luni a stat foarte mult timp singur si a constientizat acuzatiile aduse la adresa sa.

"Am inteles ca folosirea drogurilor, chiar nici ocazional, nu este calea corecta. Sunt un barbat tanar, sunt tata, vreau sa ma intorc la viata mea. Vreau sa am grija de fata mea care are 6 ani. Eu am colaborat cu autoritatile din primul moment", a insistat Leo Vincenzo.

Acesta a explicat ca, paradoxal, "din aceasta urata experienta am invatat o lectie: dragostea, munca si cinstea sunt unicele mele prerogative in viata. As lucra orice mi- ar propune aceasta instanta sa lucrez, in folosul comunitatii daca imi impune instanta. Vreau sa ma reintegrez in aceasta societate".

Leo Vincenzo a insistat ca legea nu are doar un caracter sanctionator, dar si unul de reabilitare.

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa se pronunte saptamana viitoare in acest caz. Decizia va fi definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Leo Vincenzo DIICOT, #leo Vincenzo droguri, #Leo Vincenzo cocaina , #DIICOT
Comentarii
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5
Comparati atitudinea DJ-ului asta cu atitudinea lui Dragnea.