Lant uman si noapte alba la Universitate: Jos Clanul Dragnea ca sa reconstruim Romania!

Sambata, 30 Martie 2019, ora 07:36
19159 citiri
Lant uman si noapte alba la Universitate: Jos Clanul Dragnea ca sa reconstruim Romania!
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe proteste fata de coalitia PSD-ALDE si fata de intentia modificarii legislatiei penale prin ordonanta de urgenta sunt anuntate pentru sambata.

"Vino pe 30 martie in Bucuresti sa facem cel mai mare lant uman construit vreodata de romani!" este indemnul pe care asociatia Initiativa Romania l-a lansat tuturor romanilor nemultumiti de actuala guvernare, evenimentul urmand sa se deruleze sub sloganul "Jos Clanul Dragnea ca sa reconstruim Romania!".

"Noi suntem cei care construim Romania - cu truda noastra, din banii nostri pe care Clanul Dragnea ii fura sistematic de ani de zile, din banii trimisi acasa de milioanele de romani plecati din tara!

Sambata, 30 martie, la ora 18:00, ne vom prinde mana cu mana, intr-un lant uman care porneste de la Piata Universitatii din Bucuresti, simbolul eliberarii Romaniei de sub teroarea comunista, si pana la Spitalul Marie Curie, acolo unde se construieste pentru prima data un spital la care statul nu are nici o contributie, simbol a ceea ce putem face cu banii nostri daca nu sunt furati si daca ne unim mintile si fortele!", se arata in mesajul postat pe Facebook de Initiativa Romania.

Toti cei interesati sa participe la eveniment sunt asteptati pe 30 martie, la ora 18:00, in oricare dintre punctele de pe traseu (vezi harta lantului), "impreuna cu familia, cu prietenii si vecinii".

"Haideti sa facem acest lant de 6.000 de metri impreuna ca sa spunem raspicat - NU MAI VREM SA FIM FURATI SI MINTITI de guvernarea penalilor! VREM SA CONSTRUIM IMPREUNA SI IMPREUNA O PUTEM FACE!

Avem nevoie de tine - 6.000 de metri inseamna 6.000 de oameni.

Prieteni din toata tara, construiti si voi sambata lanturi umane in orasele voastre sau veniti sa va alaturati bucurestenilor!", este apelul lansat de Initiativa Romania.

Harta traseului este prezentata pe Facebook:

"Toti in Piata Universitatii! Ne-am saturat!"

Tot pentru data de 30 martie se anunta o ampla mobilizare si in Piata Universitatii, incepand de la ora 16:00.

"E nevoie sa fim din nou zeci de mii, sute de mii de oameni in strada si doar prin planificarea unui mare protest din timp, putem organizat ceva de o mare amploare! Asadar, sambata, 30 martie, incepand cu orele 16 ne vedem in Piata Universitatii!

Justitia, Sanatatea, Educatia, Economia si alte domenii la fel de importante ne-au aratat ca e nevoie de o guvernare mai buna, e lesne de inteles ca coalitia PSD-ALDE e depasita de situatie, singura lor preocupare fiind subordonare Justitiei, lucru inceput inca din urma cu 2 ani, de la OUG13 si continua pana astazi, prin modificarile Codurilor Penale, OUG-ului pe Legile Justitiei, revocarea sefei DNA, revocarea sefului Parchetului General, infiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor din Justitie!", anunta organizatorii evenimentului organizat sub sloganul "Toti in Piata Universitatii! Ne-am saturat!".

De asemenea, unii protestatari au de gand sa faca noapte alba.

"Pe 30 martie, incepand cu ora 17 ne strangem in Piata Universitatii si nu mai plecam. Ramanem peste noapte in Piata, indiferent cati vom fi: 10, 20, 50, 100, 1000.

Aducem tot ce e nevoie pentru o campare lunga in Piata: corturi, instrumente muzicale, saci de dormit, steaguri etc", este anuntul de protestde pe Facebook.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#lant uman Jos Dragnea, #protest 30 martie Universitate , #proteste