La ce spitale din Bucuresti putem duce copiii, daca avem o urgenta medicala

Duminica, 29 Martie 2020, ora 18:42
13240 citiri
La ce spitale din Bucuresti putem duce copiii, daca avem o urgenta medicala
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru ca viata in izolare la domiciliu impreuna cu copiii nu este complet ferita de peripetii, iar cei mici se pot imbolnavi sau se pot accidenta si acasa, nu doar atunci cand ies afara, parintii trebuie sa stie oricand la ce spitale pot apela in caz de urgenta.

Tudor Pop, deputat USR de Bucuresti si membru in Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, a luat legatura cu reprezentantii celor mai mari spitale de copii din Bucuresti, pentru a afla exact unde si cum putem merge cu copiii, pe timp de pandemie, daca avem o urgenta, care nu poate fi rezolvata acasa, cu ajutorul medicului de familie sau cu un apel la Peditel.

"Am plecat de la doua intrebari simple: exista corturi de triaj si camere de izolare? Care este procedura cand ajung cu copilul la spital, la ce trebuie sa ne asteptam cand intram pe poarta spitalului?

La prima intrebare raspunsul e DA, indiferent de spital. Mai departe, procedura de primire este similara in toate spitalele:

Ajungi la spital, intri in cortul de triaj / Completezi fisa epidemiologica.

Medicul va consulta copilul - daca se incadreaza in una dintre cele patru definitii de caz, este testat pentru covid-19, iar copilul merge in izolare, in zona desemnata pentru cazurile suspecte de covid-19.

Daca nu se incadreaza in cele patru definitii de caz si nu are nici un simptom de insuficienta respiratorie, merge direct in UPU, izolat, pentru a fi investigat de medicii specialisti.

Daca este cazul, copilul primeste tratament pentru insuficienta respiratorie in camerele special amenajate. Rezultatele la teste ajung inapoi in 12-24 de ore.

Mai departe, am ordonat spitalele pe patologii in functie de culori pentru a stii cui sa va adresati in functie de natura urgentei.

Din pacate, nu mi-e cunoscuta situatia spitalelor/pavilioanelor de copii din tara. Puteti insa verifica cu personalul medical local, pe baza celor doua intrebari si a procedurilor descrise mai sus", transmite Tudor Pop pe Facebook.

Acesta a realizat un grafic care prezinta, pe culori, pentru ce fel de urgente putem merge la cele mai mari spitale de copii din Bucuresti: Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Victor Gomoiu, Institutul Alessandrescu-Rusescu, Spitalul Marie Curie, Spitalul Victor Babes si Spitalul Matei Bals.

Graficul poate fi vazut si aici.

Deputatul atrage atentia ca, in aceasta perioada, trebuie sa mergem la spital doar daca nu avem de ales, iar regula e valabila si pentru adulti si pentru copii. Doar cazurile cu adevarat grave trebuie duse la spital. Daca aveti o problema, sunati intai la medicul de familie.

Pe de alta parte, camerele de garda ale spitalelor de copii nu sunt atat de aglomerate ca de obicei.

V.D.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#spital urgenta copii, #triaj copii, #urgenta pediatrie , #spitale