Judecatoria Braila a decis eliberarea din inchisoare a asistentului care seda pacientele si le viola

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 19:21
9468 citiri
Judecatoria Braila a decis eliberarea din inchisoare a asistentului care seda pacientele si le viola
Foto: Ziare.com Arhiva

Judecatoria Braila este a doua instanta, dupa Tribunalul Braila, care admite cererea de eliberare conditionata formulata de fostul asistent al Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Viorel Milcu, condamnat definitiv anul trecut de Curtea de Apel Galati la opt ani de inchisoare si aflat in perioada de executare a pedepsei, pentru ca a violat mai multe paciente in timp ce erau internate in unitatea medicala.

"Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Milcu Viorel din executarea pedepsei de 8 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 1700/2017 a Judecatoriei Braila, daca nu este arestat in alta cauza. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare", este solutia pronuntata de Judecatoria Braila.

Viorel Micu, asistent medical la Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean, a fost arestat preventiv in septembrie 2015, dupa ce o adolescenta de 17 ani a depus plangere impotriva acestuia, acuzandu-l ca a sedat-o in timp ce se afla internata pentru o operatie de apendicita si a violat-o, rezultatele probelor ADN confirmand acest lucru.

Dupa arestarea sa, politistii au audiat zeci de paciente care au fost internate in sectia de Chirurgie a Spitalului de Urgenta din Braila incepand cu anul 2010, cele mai multe confirmand comportamentul deviant al asistentului medical.

Potrivit rechizitorului, asistentul le administra somnifere pacientelor, aspect confirmat de martore si scos in evidenta de fisele medicale ale acestora, de retetele existente in farmacia spitalului si de declaratiile medicilor.

In urma probelor administrate, in februarie 2018, Curtea de Apel Galati l-a condamnat definitiv pe Viorel Micu la opt ani de inchisoare cu executare si obligatia de a plati adolescentei de 17 ani daune morale in valoare de 15.000 de euro, alaturi de Spitalul de Urgenta din Braila.

Spitalul Judetean de Urgenta Braila a deschis proces pentru recuperarea sumei la Judecatoria Braila, cerere care a fost admisa, instanta dispunand instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile sau imobile ale lui Viorel Milcu, pana la recuperarea banilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#asistent Braila violat paciente eliberat , #inchisoare