Judecatoarea care a retrocedat un sat intreg si 400 de hectare de teren nu are niciun bun pe numele ei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 13 Martie 2018, ora 12:45
19217 citiri
Judecatoarea care a retrocedat un sat intreg si 400 de hectare de teren nu are niciun bun pe numele ei
Foto: Arhiva Pixabay

Florita Bolos, fost magistrat de la Judecatoria Ineu, care a retrocedat satul Nadas (Arad) unor falsi mostenitori, este saraca lipita. Procurorii DNA nu au descoperit niciun bun pe numele acesteia.

Detaliile apar in dosarul in care Florita Bolos a fost trimisa in judecata, la sfarsitul lunii februarie 2018, de catre procurorii din DNA Timisoara.

Ea este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si fals intelectual in forma continuata.

Pe scurt, Florita Bolos ar fi dat in 2011 sase hotarari judecatoresti, cu incalcarea procedurilor. Potrivit sentintelor, ea a decis transferarea in patrimoniul unei societati comerciale, Bardeau Holding Romania din Timisoara, dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate in extravilanul comunei Zarand (Arad).

Retrocedarile frauduloase

Este cel de-al treilea dosar in care este implicata Florita Bolos.

A devenit cunoscuta la nivel national dupa ce, in anul 2013, a fost prinsa in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea o mita de 12.000 de lei.

Anterior, luase 5.500 de euro de la anchetatori sub acoperire. Banii au fost primiti pentru ca Bolos sa emita sentinte favorabile celor care plateau.

In 2013 si 2016, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a fostei judecatoare in legatura cu savarsirea unor infractiuni de coruptie, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat-o la pedepse de patru si sapte ani de inchisoare.

La sfarsitul lunii ianuarie 2018, Bolos a fost eliberata conditionat dupa ce a executat trei luni de inchisoare.

Saraca lipita

In timpul anchetei din cel de-al treilea dosar, procurorii DNA au verificat la Primaria orasului Ineu si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Arad sa vada ce avere are Bolos.

"A rezultat ca inculpata nu are in proprietate bunuri impozabile mobile sau imobile", arata procurorii DNA.

DNA cere desfiintarea sentintelor

Anchetatorii cer acum, in procesul penal de la Curtea de Apel Timisoara, desfiintarea/anularea hotararilor judecatoresti date de Florita Bolos, precum si a efectelor produse de aceste hotarari prin anularea numerelor cadastrale, sistarea si anularea inscrierilor din cartile funciare si anularea inscrierilor din cartile funciare.

Potrivit DNA, terenurile care faceau obiectul judecatii erau din comuna Zarand (Arad), localitate care facea parte din competenta teritoriala a Judecatoriei Chisineu-Cris.

De asemenea, paratii aveau domiciliile in comuna Zarand (localitatea Zarand) si municipiul Arad, localitati care, de asemenea, nu erau arondate in raza de competenta teritoriala a Judecatoriei Ineu.

Rapiditate la sentinte

In plus, solutiile din cauzele civile au fost pronuntate de Bolos in absenta persoanelor care in mod real au avut calitatea de parti (titularii dreptului de proprietate din titlurile de proprietate) si a probelor necesare adoptarii unor solutii juste. Pronuntarile s-au dat in aceeasi zi in care s-au judecat cauzele.

Totodata, in corpul sentintelor redactate de magistrat, s-a trecut in mod nereal faptul ca actiunile sunt legal timbrate, ca paratii si reclamantii din cauze au calitate procesuala pasiva respectiv activa si ca paratii au avut in patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren mentionate in cererile de chemare in judecata.

Florita Bolos nu a facut declaratii la DNA in acest dosar. Ea a uzat de dreptul la tacere in fata anchetatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Florita Bolos DNA, #Florita Bolos Ineu, #Florita Bolos Zarand, #Florita Bolos Nadas, #Florita Bolos condamnata inchisoare , #DNA