Judecatoare din cazurile Nastase si Voiculescu, retinute pentru coruptie - L-au ajutat pe Dinel Staicu

Joi, 14 Martie 2013, ora 08:56
8859 citiri
Judecatoare din cazurile Nastase si Voiculescu, retinute pentru coruptie - L-au ajutat pe Dinel Staicu

Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti au fost retinute, joi dimineata, fiind acuzate de fapte de coruptie.

Este vorba despre sefa sectiei penale a tribunalului, Antonela Costache, si judecatoarea Viorica Dinu, conform Digi 24.

Procurorii au primit aviz de la sectia de judecatori a CSM.

"Sectia pentru judecatori a incuviintat solicitarea DNA de perchezitie corporala si domiciliara privind pe judecatoarele Antonela-Annemary Costache si Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, ca urmare a aceleiasi solicitari a Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru judecatori a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a celor doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti. Procurorii anticoruptie, conform actului prin care s-a solicitat incuviintarea, au inceput urmarirea penala fata de Antonela-Annemary Costache si Viorica Dinu privind infractiunile de trafic de influenta si luare de mita", se arata intr-un comunicat CSM, remis joi dimineata Ziare.com.

Cele doua magistrate sunt suspectate de fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit bani de la diversi interlopi pentru a-i favoriza in dosarele pe care acestia le aveau pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Dosare sonore, pe mana celor doua judecatoare

Cele doua magistrate ar fi intervenit in trei dosare, printre care si cel al eliberarii lui Dinel Staicu.

De altfel, numele magistratelor apar intr-o intreaga serie de dosare controversate.

Viorica Dinu are pe rol unul dintre dosarele lui Dan Voiculescu si face parte din completul care trebuie sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase. In plus, Viorica Dinu este judecatoarea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Antonela Costache, la randul sau, a aparut in urma cu cativa ani in interceptarile din dosarul in care este judecat fostul senator Catalin Voicu. Tot Antonela Costache este cea care a emis mandatul de arestare pentru liderul MISA, Gregorian Bivolaru, conform B1 TV.

Numele celor doua apar si in cazul eliberarii controversate din inchisoare, in luna ianuarie, a interlopului Vasile Balint, zis Sile Camataru.

Anchetatorii vor cere arestarea preventiva a celor doua. In acest dosar, sunt judecate 11 persoane, printre care si un grefier, doi avocati si mai multi interlopi.

Avocata suspectilor a declarat ca ceea ce li se intampla clientilor sai este o inscenare.

"Exista un denuntator, nu pot sa precizez numele respectiv. Clientii mei considera ca toate aceste aspecte sunt inscenari, nu este absolut nimic adevarat. Cand vorbim despre trafic de influenta, trebuie sa luam in calcul ca trebuie sa se poata face acest trafic de influenta. La perchezitii nu s-a gsit nimic. Doar sume normale pentru orice om... de la 1.000 de euro pana la 10.000 de euro", a spus avocata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coruptie judecatoare retinute, #judecatoare Tribunalul Bucuresti retinute , #coruptie
Comentarii
Poza La-plebicist-birjar
La-plebicist-birjar
rank 5
Păcat că erau specializate! Varanul trebuie acum să redevină senator