Interceptari in dosarul spagilor din vami - Deputat PDL: Nu ne bagam in alt judet. Acolo e alt tatic

Miercuri, 03 August 2011, ora 18:48
5330 citiri
Interceptari in dosarul spagilor din vami - Deputat PDL: Nu ne bagam in alt judet. Acolo e alt tatic

Deputatul PDL de Arad, Iustin Cionca (foto stanga) si Aurel Matiut, fostul sef al Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale Timisoara, au fost interceptati de SRI in dosarul de coruptie de la vamile de la granita cu Serbia.

Cei doi vorbesc despre promovarea in functie a doua persoane cu acordul "taticului" care ar fi Gheorghe Seculici, presedintele sectiei judetene a PDL, informeaza Realitatea Tv.

Mandatul de ascultare nu a fost pentru deputatul de Arad, ci pentru Matiut. Conform interceptarii din dosarul spagilor, cei doi au avut o lunga discutie pentru a gasi solutii in promovarea a doua persoane - un prieten al fostului sef al vamilor si o femeie din Caras-Severin care nu reusea sa ajunga la Sorin Frunzaverde si sa-si rezolve problema.

Intr-o alta discutie, interceptata la distanta de doua zile, se explica faptul ca "taticul" este Seculici, intrucat Matiut explica cum Cionca va ajunge la "domnul presedinte".

"In fiecare judet e un tatic acolo. Nu ne bagam noi dintr-un judet in altul", spune acesta.

Sorin Frunzaverde neaga orice implicare

Sorin Frunzaverde, intr-o discutie telefonica la RTV, a declarat ca nu a avut o asemenea discutie cu cei doi si nici nu a fost consultat vreodata in legatura cu numirile din vami.

"Doamna, eu n-am sustinut pe nimeni in vama. Reiese foarte clar ca au intentia sa vorbeasca cu mine. O asemenea conversatie nu a avut loc intre mine si cei doi. Nu m-a consultat nimeni niciodata in legatura cu cine sa puna sef in vama...Daca numele meu apare in conversatia celor doi, e responsabilitatea lor".

In ceea ce priveste acuzatia potrivit careia "taticul" este Seculici, Frunzaverde a glumit: "Este greu sa cred, il cunosc pe domnul Seculici si nu arata a tatic, ci mai degraba a bunic".

Frunzaverde a conchis: "Este o improvizatie ieftina, nu am avut o asemenea conversatie, nu am fost consultat in legatura cu nicio persoana".

Iata, mai jos, un fragment din conversatia celor doi, dezvaluit de Pressalert.ro:

Aurel Matiut: Alo, servus, ce faci?

Iustin Cionca: Servus, uite pe acasa, ma pregatesc sa ma duc la Curtici. E zilele orasului!

A.M.: Ba, pe vremea asta!

I.C.: Pa vremea asta!

A.M.: Auzi, fii atent, de ce te-am sunat! O fost fostul meu coleg, Deme, pe la mine si mi-a lasat un CV..! O zis c-ai zis tu sa lase CV-ul aci la mine...

I.C.: Da, ca el a vrut la mine, ca vine din partea ta si eu am vrut sa-l verific cu ocazia asta.(.....) Inteleg ca e urgent, da?

A.M.: Da, saracu, ca-i amarat..! Vai de capul lui..!

I.C.: Zic, inteleg ca-i urgent ce vrei cu mine..!

A.M.: Nu numai asta!

I.C.: Pentru asta, pentru CV.

A.M.: Da, da

I.C. : Da-l la... da-l la domnu' presedinte.

A.M. Na, bun, hai ca i-l dau la..!

I.C.: Da-i-l ca oricum nu ma pot eu misca fara el.

A.M. Am, inteles, bun! Unu.

I.C. Deci unu

A.M.: Unu si doi! Vezi c-o fost femeia aia la mine...Am primit-o

I.C.: No, foarte bine

A.M.: I-am spus ca din partea mea nici o piedica. Doar ca trebuie sa vorbeasca cu Sorin..!

I.C.: Da, da ce a vrut la tine?

A.M.: Pai da, nu stiu ca da a mai fost! Si exact ce i-am spus acum i-am spus si atunci! Nu depinde de mine, nu eu trebuie sa fac hartiile..! Trebuie sa le faca presedintele...

I.C.: No!

A.M.: Asta al meu a fost la Margineanu, ii OK. Numai sa vorbesc cu presedintele si presedintele sa vorbeasca cu Frunzaverde... sa nu schimba. Ca din cate am inteles eu, dar nu sunt sigur si n-am verificat treaba..! Asta, domnu' presedinte, deci na trebuie s-o verific! Daca baiatul de acolo, asta, unde vrea asta sa plece. Nu-i sustinut de domnul Frunzaverde..!

I.C.: Iti dai seama ca asta asa se face.

A.M.: Ca asta eu nu ma pot baza..!

I.C.: Mai, inc-o data...! Ei au zis ca-si rezolva la Bucuresti...! Eu nu am vrut decat...!Hai sa-ti spun si tie acuma...! Cineva te mananca de f..d in institutie acolo...! Si o zis ca nu vrei s-o primesti. Ci, doar in intentia asta, am sunat eu!

A.M.: O tampita

..............................................

I.C.: Tu ai zis asa "Bai, daca are acolo eu nu ma bag!"

A.M.: Da, da, da

I.C.: Nici nu trebuie sa faci mai mult decat atat, sa fii amabil, da..!

A.M.: Da, bine-nteles,nu..! Pai, da, nu-s tampit!

I.C.: Eu..

A.M.: Nu, nu, eu chiar sint

I.C.: Eu sunt rezervat in ce-o spus ca...! Dar nici nu poti sa excluzi nici o...

A.M.: Da, ea a fost la prefect! La Frunzaverde n-o fost.

I.C.: Na, atunci sa mearga unde vrea ea...! I-ai spus! Foarte bine i-ai spus! Pana la urma fiecare judet. e un tatic acolo, sa se duca acolo! Nu ne bagam noi dintr-un judet in alt judet!

A.M.: Pai.

I.C.: Eu am vrut doar atata, ca sa nu fii ostil tu!

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#iustin cionca, #aurel matiut, #interceptari dosarul vamilor , #eveniment