Dragnea zice ca a gasit singura explicatie pentru ceea ce i se intampla: Din 2021, romanii vor fi mai fericiti, un popor mai greu de manipulat

Duminica, 22 Iulie 2018, ora 23:06
7723 citiri
Dragnea zice ca a gasit singura explicatie pentru ceea ce i se intampla: Din 2021, romanii vor fi mai fericiti, un popor mai greu de manipulat
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Dupa ce angajatii vor avea salarii mai mari, pensionarii vor avea un venit decent, iar firmele din Romania vor castiga mai bine, oamenii vor fi mai fericiti, iar un astfel de popor va fi mai greu de manipulat, sustine presedintele PSD Liviu Dragnea, care spune ca a inteles de ce "astia" nu mai vor coalitia PSD-ALDE la guvernare.

Dragnea a explicat ca acesta este singurul motiv pentru care "astia" critica partidul si singurul motiv pentru care exista atacuri la adresa lui.

"Cred ca am inteles de ce vor astia sa nu mai fim noi. Pentru ca, incepand cu 2021, cand pensionarii or sa aiba o pensie, zic eu, decenta si meritata, pensie sanatoasa, cand salariatii or sa aiba salarii mari, cand firmele or sa o duca bine, cand fermierii or sa primeasca in fiecare an subventiile, atunci romanii vor fi mai fericiti.

Asta inseamna ca va fi un popor mai greu de manipulat si un popor in care mai greu se insamanteaza aceasta samanta a urii. Este principalul motiv pentru care astia nu ne mai vor. Principalul motiv si pentru ce mi se intampla mie si nu numai mie. M-am tot gandit de ce si asta este singura explicatie", a declarat Liviu Dragnea, duminica seara, la Romania Tv.

Fara sa precizeze despre cine ar fi vorba, Liviu Dragnea a spus ca "ei" nu vor ca romanii sa traiasca bine si "insamanteaza o samanta a urii".

Liderul PSD a adaugat ca ce face coalitia de guvernare este economie indreptata spre justitie sociala, nu "magie".

"In campanie am prezentat un grafic foarte simplu. De ce de cate ori guverna PSD erau cresteri si cand guvernau ceilalti erau scaderi economice? Pentru ca sa se poata insamanta ura, pentru ca ei niciodata nu vor veni sa spuna 'vrem sa traiti mai bine'. Nu, 'votati-ne ca sa ii omoram pe ceilalti', acesta a fost sloganul lor acoperit, cu lupta anticoruptie, cu orice legat de justitie, cu absolut orice sa-si acopere eficienta si faptul ca nu vor ca lumea sa traiasca mai bine.

Ce prezentam noi nu e magie, cum spune Iohannis. Este economie pura, dar este economie indreptata spre justitie sociala, spre dorinta de a da beneficiu tuturor romanilor din cresterea economica. Nu crestere economica, venituri mici si alea impartite prost si nedrept", a mai spus Dragnea.

"Ei numai pe ura au castigat"

El a afirmat ca oricine a fost presedintele PSD a fost tinta atacurilor, dar ca niciodata nu a mai fost o astfel de campanie critica, cum a fost cea din ultimul an si jumatate.

"Ei numai pe ura au castigat. Cand a castigat Basescu in 2009, tot pe ura impotriva lui Mircea Geoana a castigat. Cand a castigat Iohannis, tot pe ura impotriva PSD-ului a castigat", a adaugat Dragnea.

Liderul PSD a prezentat, la Romania TV, noua formula de calcul a pensiilor din viitoarea lege, care se va aplica din 2021, si ritmul de crestere a pensiilor in urmatorii ani.

El a sustinut ca "s-au spus mii de minciuni" despre noua lege a pensiilor si a indemnat Guvernul ca din luna august sa inceapa dezbateri pe aceasta tema.

Potrivit lui Dragnea, noua lege va indreapta inechitatile istorice, pentru ca acum oameni cu stagii egale, cu conditii similare, au pensii diferite. "Asta e o inechitate care va fi indreptata. Este o lege a justitiei sociale. (...) Toate pensiile vor creste", a declarat Liviu Dragnea, sustinand ca noul act normativ va mari si ritmul de crestere a pensiilor.

Citeste despre cum se vor calcula pensiile, cine ar putea sa fie candidatul PSD-ALDE la prezidentiale, dar si ce crede Dragnea despre condamnarile pe care le-a primit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea motiv putere PSD , #presedinte PSD