Inca o runda de negocieri ratate la metrou: Atat Iohannis cat si PSD ne imping spre greva!

Luni, 03 Decembrie 2018, ora 15:19
6597 citiri
Inca o runda de negocieri ratate la metrou: Atat Iohannis cat si PSD ne imping spre greva!
Foto: Arhiva Hepta.ro

Liderul sindicalistilor de la metrou sustine ca s-ar putea sa avem, in curand, greva in subteran, in conditiile in care Metrorex refuza, in continuare, sa le majoreze angajatilor salariile cu macar o cincime.

Intr-o interventie la postul Digi 24, Ion Radoi a declarat ca nici negocierile de luni cu administratia Metrorex SA nu au fost incununate de succes. In consecinta, contractul colectiv de munca (CCM) al lucratorilor din subteran nu va fi semnat prea curand.

"Am avut o asa-zisa runda de negocieri de 1-2 minute. Dumnealor (conducerea Metrorex - n.red.) au facut, din nou, propunerea pe care o avanseaza de circa o luna. Si ma refer la acea crestere de 18% vehiculata.

In ultima sedinta a Consiliului sau General, sindicatul a decis sa ceara majorare de 21% pentru cei aflati la nivel mediu si de 24% pentru angajatii aflati sub nivel mediu.

Cu aceste majorari, ne-am afla cam la 50% fata de fondul de salarii care-l permite bugetul de venituri si cheltuieli. Deci, se poata face majorarea. Avem aprobarea Consiliului de Administratie (CA) care spune ca, de fapt, tot ce trebuie sa faca, in acest caz, conducerea executiva a Metrorex SA este sa se incadreze in buget.

Ce spune directorul - executiv: cat timp exista ministrul Sova (nu se poate - n.red.), din cauza ca acesta a dat dispozitie sa se dea doar 18% majorare. Initial, noi am cerut 42% si am si spus de ce. Acum am ajuns aici, dar nici asa nu se poate", a spusi Ion Radoi.

Liderul Sindical a mai spus ca i se pare de neinteles cum nici presedintele Iohannis si nici PSD nu reusesc sa-l schimbe din functie pe Lucian Sova.

"Ni s-a explicat ca presedintele Iohannis cat si partidul de guvernamant - ca nu-i mai disting - nu l-au schimbat pe ministrul Sova. Asa suntem impinsi spre greva. Probabil si Iohannis vrea greva la metrou", a mai spus Radoi.

Intrebat cand ar urma sa fie greva la metrou, Radoi a spus ca oamenii vor fi anuntati din timp daca se va ajunge in aceasta situatie.

Intrebat de moderatorul Digi 24 daca un alt ministru ar fi mai generos cu angajatii de la metrou, Radoi a raspuns: "n-ar fi mai generos, dar n-ar mai fi rautacios".

Intrebat daca nu cumva nemultumirile sindicatului tin - asa cum spunea chiar Lucian Sova - si de faptul ca societatea pe care o detine - Sindoment Servcom SRL - e pe punctul de a-si pierde controlul asupra celor 331 de magazine de la metrou, Radoi si-a pierdut rabdarea.

Sindicalistul i-a raspuns moderatoarei Digi 24 ca, probabil, confunda negocierilor pentru semnarea CCM cu ce se intampla in Justitie. Iar daca vrea sa afle mai multe despre spatiile comerciale, sa se adrese surselor din Justitie, care i-ar putea spune in ce stadiu sunt procesele privind controlul asupra spatiilor comerciale din subteran, i-a mai recomandat Radoi moderatoarei Digi 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva metrou Ion Radoi Lucian Sova, #Radoi pierde control magazine metrou, #Ion Radoi nervos magazine metrou , #metrou