Inca doua cazuri de coronavirus confirmate in Romania: Un barbat din Maramures si o femeie din Timisoara

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 14:53
17427 citiri
Inca doua cazuri de coronavirus confirmate in Romania: Un barbat din Maramures si o femeie din Timisoara
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul Sanatatii a anuntat ca avem inca doua confirmari de coronavirus in Romania. Este vorba despre un barbat de 45 de ani din Maramures si o femeie de 38 de ani din Timisoara.

Informatia a fost oferita intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul MAI de secretarul de stat Nelu Tataru din Ministerul Sanatatii si secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

"Mai avem doua confirmari de coronavirus. Sunt ale unui barbat din Maramures de 45 de ani, in afara definitiei de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se intoarce in tara pe 25 februarie, fiind bolnav in Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic si pleaca acasa.

Ajunge in Romania, avand febra, se prezinta la spital in Maramures, este internat la Clinica de boli infectioase, unde primeste tratament simptomatic si se face testarea, ieri prezentand un grad de insuficienta respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus", a relatat Tataru.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timisoara.

"Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, in afara zonei de definitie de caz, iar pe 25 februarie prezinta un prim semn de febrilitate, cu o stare generala alterata, sta acasa, se prezinta la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se da un tratament si merge acasa in izolare. Astazi, si testul dansei a iesit pozitiv", a adaugat sursa citata.

Spre deosebire de primul caz confirmat la tanarul din Gorj care se simte bine, cei doi noi pacienti au avut simptome ale coronavirusului, insa viata lor nu se afla in pericol.

"In ceea ce priveste cele doua cazuri, cazul de la Timisoara este in stare buna, cazul de la Cluj, dupa ce ieri a suferit o insuficienta respratorie, astazi e intr-o stare mai buna", a spus Nelu Tataru.

Oficialul din MS a precizat ca barbatul a venit cu masina personala din Italia, s-a prezentat direct la spital cand a intrat in tara. In cazul femeii din Timisoara, se face ancheta epidemiologica pentru a stabili cu cine a intrat in contact.

De data aceasta, cei doi nu vor fi adusi la Bucuresti, barbatul ramane internat la Cluj, iar femeia este izolata la domiciliu, la Timisoara. In cazul testelor care au iesit pozitive, ambele au fost facute la Timisoara. La acest moment, femeia mai are doar o tuse seaca, iar barbatul din Maramures a fost adus la Cluj pentru ca a suferit un episod de insuficienta respiratorie, insa vineri se simtea deja mai bine. Cei doi oficiali nu au putut spune daca pacientul avea si alte afectiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#coronavirus cazuri Romania confirmate , #coronavirus