In tara lui Jean Chelba. E despre voi

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 16:00
20942 citiri
In tara lui Jean Chelba. E despre voi

S-a prapadit Jean Chelba, tatal lui Alexandru Chelba, una dintre victimele tragediei de la Colectiv. Omul s-a dus purtand o dubla povara. In primul rand, inimaginabila durere de a-ti ingropa copilul pierdut in circumstante teribile. Apoi, frustrarea, neputinta de a vedea ca dreptatea nu vine, ca vinovatii nu platesc.

Veti spune ca vina e a justitiei, care se misca greu. A judecatorului Valeriu Terceanu, iesit la pensie in mijlocul procesului care a trebuit reluat de la capat. Dar oare de ce se misca greu justitia, de ce isi abandoneaza judecatorii procesele si meseria?

Pentru ca traim in tara capturata de infractori.

Cand trebuie eliminat prejdiciul provocat de Tel Drum, termenul se da in 4 zile. Liviu Drangea isi alege judecatorii, si la CAB, se pare, si la ICCJ. Judecatorii care nu se supun sunt haituiti de Inspectia judiciara si de sectia pentru magistrati, sunt linsati public seara de seara de un cor politico-"jurnalistic" condus de tocmai ministrul Justitiei.

EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea

Unii reusesc sa reziste, se lupta. Ziare.com a inceput sa va prezinte, si va continua, judecatorii tineri care se lupta cu disperare pentru meseria lor, pentru dreptate, toti aproape trecuti prin ancheta Inspectiei judiciare pentru delict de opinie.

Transant, despre infractori eliberati, protocoale, santaje, probe ticluite: Notiunea de independenta a justitiei este batjocorita!

Un judecator dezvaluie cum functiona colaborarea cu SRI, cum se iau deciziile in sala de judecata si cum se simte asaltul asupra Justitiei - Interviu

Semnalul de alarma al unui procuror: E un risc enorm sa traiesti in Romania in momentul de fata. S-a trecut linia rosie in justitie! Interviu

Dar unii abandoneaza, aleg sa-si vada de viata si copii, nu intra in pielea de martiri pentru ca nu e in fisa postului. Nu sunt de felicitat, dar poate ca sunt de inteles.

Poate ca Jean Chelba a avut noroc sa plece inainte de a vedea totul. De a vedea de exemplu cum prin abrogarea neglijentei in serviciu prin modificarea Codului penal, cat de curand, pentru ca CCR nu a avut obiectii la acesta dezincriminare, o parte dintre acuzatiile aduse inculpatilor "Colectiv" vor fi sterse.

Asa cum a apucat mama lui Bogdan Gigina sa vada cum CCR l-a scapat pe Gabriel Oprea de abuzul in serviciu in cazul coloanelor pentru ca nu a incalcat nicio lege, ci doar Codul rutier, care este doar HG. Si, zice CCR, HG-ul poate fi incalcat la liber, nu se pune.

Tara in care a trait atat de putin Alexandru Chelba, tara din care a plecat cu atata durere si pentru care a luptat pana in ultima clipa Jean Chelba este o tara capturata de infractori.

E tara in care toata grija autoritatilor, toata atentia legiuitorului, toata eforturile guvernantilor sunt in favoarea infractorilor. Tara in care victimele sunt lovite de doua ori: prin infractiunea propriu-ziua comisa impotriva lor, dar si prin faptul ca vad cum infractorii sunt cocolositi, cum ei au toate drepturile, cum pentru salvarea lor se concentreaza toate eforturile.

In timp ce drepturile victimelor sunt anihilate, pentru infractori sunt inventate drepturi care nici macar nu exista. Sa luam exemplul completurilor de 5, incepand cu faptul ca insasi decizia CCR este o imensa ilegalitate cat timp completurile au fost declarate "nelegal constituite", iar Curtea Constitutionala nu are dreptul sa se pronunte asupra legalitatii, ci doar a constitutionalitatii. Cand CCR vorbeste de nelegalitate, ea uzurpa instantele de judecata si emite decizii abuzive.

Acum se fac presiuni uriase pentru ca infractorii condamnati de completurile de 5 sa fie repusi in termene pentru a contesta hotararile pentru ca, vezi Doamne!, le-ar fi fost incalcate drepturile fundamentale.

Dar iata ce spune insasi CEDO, gardianul absolut al drepturilor omului, intr-o decizie din 2015 Tsanova-Gecheva c. Bulgariei, nr.43800/12: "Chiar presupunand ca desemnarea unui judecator raportor intr-un complet de 5 judecatori nu a fost efectuata aleatoriu, neexistand alte dovezi ale lipsei de impartialitate a judecatorilor care alcatuiesc completul, nu rezulta incalcarea exigentelor art.6 din Conventie din acest punct de vedere".

Deci insasi CEDO arata ca hotararile de condamnare raman perfect valabile, dar nu si in tara capturata de infractori.

In tara aceasta au fost inventate pentru infractori standarde de confort in puscarii peste limitele impuse de CEDO. Nu 3 metri patrati, cum a stabilit CEDO, ci 4. Si pentru ca nu au stat in conditii peste normele europene au iesit din puscarii ca sa ucida, violeze, talhareasca din nou.

17 crime, 18 violuri, 148 de talharii au fost comise de beneficiarii recursului compensatoriu. Pe victimele acestor fapte cine le-a aparat, de ele cui i-a pasat in timp ce toata lumea plangea de mila infractorilor?

Asta e tara lui Jean Chelba, tara pentru care Jean Chelba a luptat pana la ultima lui suflare cu speranta ca dreptatea va invinge. Dreptate pentru fiul lui, dar nu numai. Dreptate pentru toate victimele infractorilor care au devenit stapanii acestei tari. Si ea pare din ce in ce mai departe.

De fiecare data cand veti spune ca batalia pentru justitie nu e despre voi, ca nu e treaba voastra, sa nu uitati ca oricand, voi, copiii vostri, sotii sau sotiile voastre, parintii, toti cei la care tineti pot sa fie oricand victimele ignorate, umilite si abandonate ale infractorilor stapani. Ca fiecare dintre voi veti putea capata crucea lui Jean Chelba si veti fi obligati sa o purtati pentru tot restul zilelor. Si atunci va deveni cumplit de despre voi, traitori pasivi in tara capturata si siluita de infractori. In tara in care Jean Chelba s-a prapadit asteptand doar dreptatea.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Jean Chelba Colectiv, #completuri de 5 repunere in termen, #recurs compensatoriu , #justitie