Iasiul rezolva problema nametilor din oras cu platforme pentru topirea zapezii

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 18:38
5508 citiri
Iasiul rezolva problema nametilor din oras cu platforme pentru topirea zapezii
Foto: Arhiva/Ziare.com

Primaria Iasi va amenaja platforme pentru topirea zapezii in cartierele din municipiu, racordate la surse de caldura, urmand ca astfel sa fie facute economii importante la bugetul local, intrucat "muntii" de zapada nu vor mai fi transportati in afara orasului.

Mai mult, platformele pentru topirea zapezii vor putea fi folosite si ca parcari.

Chirica a spus ca platformele vor fi racordate la surse de caldura, care pot proveni de la magistralele de temoficare care tranziteaza orasul.

"Pe platforma vom amenaja o cuva izolata, iar apa provenita va fi preluata si filtrata, dupa care se va duce in reteaua de canalizare a orasului. Platformele pot deveni locuri de parcare atunci cand vremea permite acest lucru. Vom construi astfel de platforme in cartiere", a precizat primarul Mihai Chirica.

El a spus ca in acest fel costurile pentru transportul "muntilor" de zapada vor fi reduse la jumatate, economiile la bugetul local fiind "importante".

"Sunt volume mari de zapada care trebuie transportate. Noi cheltuim 2,5 lei pe tona, pentru fiecare kilometru. Am economisi miliarde de lei vechi", a apreciat edilul iesean.

Intrebat cat ar costa amenajarea unei astfel de platforme, primarul Mihai Chirica a raspuns: "Nu e foarte scump. Vom cauta un constructor, doar nu merg eu cu roaba".

Primarul Iasiului a mai spus ca in general este multumit de modul cum s-a facut deszapezirea la Iasi, dar ca lucrurile pot fi imbunatatite, mai ales in ceea ce priveste curatarea trotuarelor.

"Acum e tarziu, dar pentru iarna viitoare vom lua utilaje moderne pentru a degaja rapid zapada de pe trotuare", a mai afirmat primarul Iasiului, Mihai Chirica.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#platforma deszapezire Iasi, #Iasi topire zapada platforma parcare , #zapada
Comentarii
Poza turad
turad
rank 5
Cai verzi pe pereti.